perjantai 14. syyskuuta 2018

Ympyräiset jatkuu!

Ympyräiset -kirjasarja on saanut kaksi jatkokirjaa: Puspus Pusukala tahtoo leikkiin ja Koala Karhu haluaa olla paras (Kustannus-Mäkelä, 2018, esittelykpl). Nämä kirjat ovat lapseni lempikirjoja ja Ympyräiset pääsevät myös usein lapsen omaan lukuun. Saimme ihanan aarrelaatikon (tavallinen pahvilaatikko) täynnä Kustannus-Mäkelän uutuuksia ja olemmekin nyt iltaisin hakeneet aarrelaatikosta mukavia iltasatuja. Lemppareiksi on ehtinyt tulla jo useampia kirja mutta Ympyräisillä on oma paikkansa meidän kirjastossamme.


Puspus Pusukala tahtoo leikkiin käsittelee lapsille varsin tuttua tilannetta, että joku jää leikistä ulkopuolelle. Pusukalalla on leikkiin selkeä este: ei kala kuivalla maalla voi leikkiä ja tilanne ratkeaa niin, että leikki siirtyy veteen, vaikka se onkin haasteellinen olomuoto Pomppu Banskulle. Mutta tämäkin haaste ratkaistaan yhdessä. Kirjasarjan ideana on opettaa tunne- ja vuorovaikutustaitoja ja sitä tukevat tarinan lisäksi välissä esitetyt kysymykset, missä lukijat voivat pohtia asiaa keskustellen.


Koala Karhu haluaa olla paras tarinassa ympyräiset muovaavat pilvihattaroista patsaita. Koala selvästikin tahtoo patsaansa olevan täydellinen mutta kun tämä ei onnistu ajaa kateus Koalan rikkomaan muidenkin työt. Onneksi ympyräiset saavat tilanteen selvitettyä ja Koala auttaa rakentamaan patsaat uudelleen. On erittäin tärkeä ja vaikea taito osata tunnustaa virheensä- myös meille aikuisille. Miten iso sana yksi anteeksi saattaakin joskus olla? Tai kiitos ja kannustus, myös sitä kirjassa on runsaasti. Miten maireasti hymyileekään kipakkaluonteinen Räyhä Rapu, kun Kiva Kirahvi kehuu hänen tysökentelyään. Milloin sinä olet kehunut kaveriasi tai työtoveriasi? Voisiko sitäkin tehdä enemmän?


"Räyhä Rapu ilahtuu kehuista ja jatkaa työtään entistä uutterammin."

- Anna-Maria Kuusela (teksti), Matias Teittinen (kuvitus) ja Maija Hytti (asiantuntija): Koala Karhu haluaa olla paras

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!