maanantai 2. huhtikuuta 2018

Putti on paras!

Putti -kirjat ovat olleet tosi kiva ruotsalainen kirjasarja, josta on nyt ilmestynyt kolmas kirja Putti on paras! Putti-shetlanninponi lähtee ratsastusleirille ja saa lähtösanoiksi Sonja-hevoselta, että muistaa olla paras, kuten hän (reilua).


Leirillä Putti kuitenkin huomaa, ettei tunne ohjeita ja tehtävätkin ovat varsin vaikeita. Putin ratsastajalta Lingiltäkin pääsee ihan itku, kun kaikki meinaa mennä mönkään. Mutta onneksi Putti löytää oman vahvuutensa leirillä- ei se ehkä ole maastoesteratsastus, mutta se on Putin oma ja se on juuri niin paras juttu se.


Ingrid Flygaren kuvittama ja kirjoittamat Putti -kirjat ovat minusta kokonaisuudessaan loistavia kuvakirjoja. Tarinoissa on hyviä aiheita hevosaiheen kautta ja tässäkin käsitellään hienolla tavalla erilaisia tunteita jännityksestä häpeään. Kuvan ja tekstin suhde on loistava ja kirjoja lukee mielellään, koska ne ovat helppolukuisia, hyväntuulisia ja sopivan mittaisia nopeampaankin hetkeen.


Itse en ole koskaan ollut heppaihmisiä mutta Putti-kirjat ovat kyllä monin tavoin kiva, ettei heppahulluttomuus ole mikään este tarttua ja nauttia Putti-kirjoista!


"Putti lähestyy ensimmäistä estettä. Se ottaa kunnolla vauhtia ponnistaakseen ja syöksyy esteen... ALI!"

- Ingrid Glygare: Putti on paras! (Tammi, 2018, suom. Mirkka Hynninen, esittelykpl)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!