lauantai 24. maaliskuuta 2018

Nexo Knights Rakenna oma seikkailu

On kirjoja, jotka häviävät silmistäni lasten omaan lukuun siinä samassa, kun paketin aukaisen (ttä yllätystä säästelin tovin viikonloppuylläriksi!). Ja toisen lapsen kohdallani ne kirjat ovat juuri niitä kirjoja, jotka ovat myös arjen mielikuvitusmaailmassa läsnä. On ollut mielenkiintoista havaita miten lapseni tarttuvat aivan omanlaisiinsa kirjoihin ja vaikka kuinka jotain tyrkyttäisin, ei sitä onneksi ainakaan purematta niellä. Toinen lapsistani on selvästikin enemmän tarinan janoinen ja toinen: tiedon. Ja minä taas osaan pikku hiljaa osaan arvostaa vain sitä faktaa, että kun kumpikin lukee ja ymmärtää kirjan arvon, se on juuri parasta.Legon Nexo Knights Rakenna oma seikkailusi (Wsoy, 2018, suom. Linnea Siren Simon Hugon kirjoituksesta, esittelykpl) on ikään kuin sekoitus tarinaa ja tietoa. Aiemmissakin Lego -kirjoissa on ollut paljon tietoa legohahmoista ja maailmoista mutta tässä kirjassa on erilaisia tarinoita, joita kirjassa kannustetaan leikkimään itse mukana rakentamalla legoilla ja leikkimällä kirjan tarinaa. Ihan hauska idea ja samalla uskon, että näin lapset usein itsekin toimivat.
Kirjan kuvat ovat valokuvia ja siitä löytyy paljon valmiita rakennusmalleja (ei ohjeita kaikkiin, vain kirjan mukana tulevaan Robin-minihahmoon ja taistelupukuun- öö ne oli jo kuvaushetkellä leikissä!). Olen huomannut, että kirjojen malleista lapset ottavat uskomattoman taitavasti kaikenlaisia ideoita, joita yhdistelevät sitten omiin rakennelmiinsa. Legorakentelijoissakin on varmasti erilaisia rakentajia: niitä, jotka tekevöt ohjeiden mukaan ja niitä, jotka rakentavat "omasta päästä". Minusta kumpikin on tosi hieno taito ja ihailen kyllä valtavasti näitä lapsia (ja aikuisia!), jotka jaksavat keskittyä tuntitolkulla vieviin rakennelmiin, hoksaavat mallista palikoiden kohdat ja kykenevät osumaan pienimmätkin yksityiskohdat näppärillä sormillaan paikalleen. Rakentelut ovat monipuolinen ja hieno tapa oppia monenlaista leikin kautta!

Käytännönpointsit kirja saa siitä, että itse kirjanen löytyy pahviketin sisältä kapeampana eikä vie edeltävien kirjojen tapaa puolta kirjahyllyä pelkällä pahvikannellaan. Nimimerkillä "kun muitakin kirjoja siellä on".


"Viilettäessään ympäriinsä leijupyörällään Aaron ei voi vastustaa kiusausta kokeilla muutamaa temppua skeittipuistossa. Täällä hän oppii ensimmäiset upeat temppunsa. Muut ritarit kokoontuvat kannustamaan, kun hän esittelee lempiliikkeitään."

- Nexo Knights Rakenna oma seikkailusi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!