perjantai 2. maaliskuuta 2018

Mustikansininen, hunajankeltainen

Toinen pahvikirja, joka saapui Aurinko Kustannukselta oli Mustikansininen, hunajankeltainen, värikäs värikirjani. Tämä kirja on isompi kokoinen pahvikirja, jossa on Nastja Holtfreterin kaunis ja selkeä kuvitus pienemmällekin silmälle.Oli hauska nähdä, että tämäkin kirjan kohdalla lapseni innoistui kovasti: hän luki sanoja ääneen ja joka aukeamalta piti valita pari "omaksi" (materialistien sukua...). Näin kirjaa selattiin moneen otteeseen ja moneen kertaan. Kirjan kuvitus etenee eri värissä ja väriin liittyvissä sanoissa ja kuvissa. Kuvat ovat kauniita ja selkeitä mutta toki jos ajattelen pienempää vauvaa on aukeamalla runsaasti kuvia ihan pienelle hahmottamista harjoittelevalle silmälle (siksi lähtisin itse aloittamaan niistä missä on yksi kuva per sivu: auttaa keskittymään yhteen asiaan ja havainnoimaan sitä yhtä kokonaisuutta). Tämä kirja onkin sitten jo "hieman tottuneemmalle" vauvalle ja taaperolle ja samalla voi toimia myös sanavaraston kartuttajana, ehkä jopa ensisanan etsijänä.


Joskin onhan kirjan sanat kulttuurillisesti osin hieman hauskoja ja vaativiakin. Kirja lienee saksalainen alkuperältään ja en tiedä miten arkisessa käytössä siellä lienee sanat: punakardinaali, ibis, kellokatkero tai matruusi. Lapsia hauskuutti myös kananpojat -sana tipukuvasta, joka vielä aluksi luettiin väärin kanapojat. Joten todellakin nämä vauvakirjat saattavat olla opettavaisia ja hauskoja vielä paljon isommillekin muksuille!


"Onpa SINISTÄ!"

- Mustikansininen, hunajankeltainen (2018, suomennos Tanja Kanerva

2 kommenttia:

  1. Keltainen on lempivärini ja katselen ihastuksissani auringonkukkaa, juustoa ja tuota rantaleijonaa 😀🌻🍋☀️💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistunut laste kuvakirja miellyttää myös aikuisen silmää- ensisijaisen kohderyhmänsä kuitenkin muistaen :) Tässä on onnistuttu siinä hyvin.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!