lauantai 17. maaliskuuta 2018

Kerro satu, Tatu

Kerro satu, tai lue satu, on lause, jonka toivoisi lasten suusta kuulevan! Ja toive, johon toivoisin aikuisten vastaavan. Yhteiset jaetut hetket mielekkään puuhan äärellä (kirja, peli, leikki, muu höpötys!) on lapsen kasvulle ja kehityksen äärimmäisen arvokasta, jonka sinä aikuisena voit lapsellesi tarjota. Sitä varten on tämä blogi: innostaakseni meitä vanhempia yhteiseen, iloiseen kasvatustehtäväämme.


Satuja voi kertoa omasta päästään ja lukea kirjoista, tai niinkuin tässä kirjassa, satuja kerrotaan omasta arjesta. Tyttö kertoo ensin tarinoita kasvunsa mukaan unilelulleen, mutta sitten unilelu jää unhoon ja lelu alkaakin kuvitella kertovansa itse satuja tytölle. Vai onko se totta vai haavetta- tulkinta jää lukijalle.


Kerro satu, Tatu -kirjan halusin ottaa blogiini siitä syystä, että kirjan teema on lukuihmiselle ihastuttava: tarinankertominen, asioiden jakaminen, oppiminen ja käsittely satujen kautta. Ja samalla kirjan kuvitus on mielestäni poikkeuksellisen kaunis ja tekee jo värinkäytöllään, ilmeikkäillä hahmoillaan ja erilaisilla toteutuksillaan lukijalle varsin mukavan ja lämpimän mielen.Kerro satu, Tatu on oikein mukava iltasatu, vaikka sen voi myös lukea hieman haikeana tarinana kasvuun liittyvästä muutoksesta ja kasvusta, jota tapahtuu myös perheenjäsenten välillä. Välillä äitinä  haluaisin itsekin pysäyttää kellon ja pysyä juuri tässä lasteni kanssa, kun he ovat jälleen kerran niin mainiossa iässä. Mutta ehkäpä on syytä uskoa siihen, että tulevakin tuo mukanaan muutoksista huolimatta ihania hetkiä ja meidän tarinamme jatkuu, kuten tytöllä ja leijonalla, eri tavalla mutta yhdessä edelleen.

Mitä mukavaa te teette tänään yhdessä? :)


"Ja sadun tytöstä,
joka jätti leijonansa-
mutta tuli takaisin.
"Meidän tarinamme", se sanoi.

'Onko siinä onnellinen loppu?'
tyttö kysyi. Ja leijona sanoi...

'Tietenkin on!'"

- Jeanne Willis (teksti), Holly Clifton-Brown (kuvitus), Raija Rintamäki (suom.): Kerro satu, Tatu (kirjastolaina, Kustannus-Mäkelä, 2018)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!