sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Tuttityttö ja peukalopoika

Katri Tapolan kirjoittama ja Karoliina Pertamon kuvittama Tuttityttö ja peukalopoika on ihana, hyväntuulinen lasten kuvakirja, joka ansaitsee huomionsa. Luimme kirjaa kuopukseni kanssa ja vaikka päähenkilöinä ovatkin pikkuisen pienempää sorttia olevat lapset (siis syövät tuttia ja sormea! omg!) niin silti tarina kaikessa arkipäiväisessä gloriassaan oli meitä kumpaakin hymyilyttävä. Tapolan ytimekäs ja samalla poeeminen kirjoitus herätti kaikkia aistejani: haistoin korvapuustin kanelin ja tunsin majan rentouden vartalossani.Tuttitytön ja peukalopojan äidit tapaavat päiväkahvin merkeissä tuttitytön luona. Sillä aikaa, kun aikuiset kolistelevat keittiössä höpötellen, lapset saavat hyvää aika leikkiä majaa, riehua ja levähtää torkuille saakka. Mehukekkereillä voi tehdä kuplia pillillä ja taas leikit jatkuvat! Vierailu on kaikille mukava ja muistuttaa siitä, miten mukavasti arkipäivä sujuu hyvässä seurassa.Karoliina Pertamon iloinen, rauhallinen, ilmeikäs, liikkuva ja tuttu kuvitus siivittää mukavaa tarinaa loistavasti. Kuvan ja tekstin suhde on mahtava ja kirjan pituus kuvakirjaksi täydellinen. Kiinnitin heti huomiota kirjan poikkeukselliseen taittoon, jonka onkin tehnyt Carlos da Cruz. Kirja on hauskasti "perinteisen kirjan" muotoinen ja kokonaisuus sangen raikas ja kutsuva!

Pidimme tästä kirjasta tosi paljon ja kirja pääsee kyllä ahkeraan iltasatulukuun, tuteistaan huolimatta!


"Peukalopojalla menee peukalo suuhun.
Tuttitytöllä menee tutti suuhun.
Täytyy huilata hetki.
Tuttityttö ja peukalopoika käyvät pitkäkseen.
Taskulampun valo halkoo pimeän."

- Katri Tapola, Karliina Pertamo: Tuttityttö ja peukalopoika (Teos, 2018, esittelykpl)

2 kommenttia:

  1. Pyysin tästä kirjasta arvostelukappaleen. En ole vielä ehtinyt kirjoittaa kirjasta, mutta meillä on kanssa tästä kirjasta tykätty paljon. Vierailuja on muutenkin aika vähän lastenkirjoissa mielestäni vaikka ainakin mulle ne oli erittäin tärkeä henkireikä, vallankin silloin kun lapset olivat vielä täysin kotihoidossa.Piia Pienten taikapiiristä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu! Katri Tapolan kirjoihin kannattaa tutustua kyllä laajemminkin. Ovat olleet meidän perheessä hyvin tärkeitä. Vertaistuki tilanteessa kuin tilanteessa on usein suuri apu! Kiitos kommentistasi Piia!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!