maanantai 5. helmikuuta 2018

Se on minun!

Anuska Allepuzin Se on minun! kiinnosti kantensa perusteella, vaikkei aihe nyt niin kovasti herättänytkään huomiotani. Norsut löytävät metsästä uuden hedelmäpuun ja koettavat yksi toisensa jälkeen saada noita makeita hedelmiä itselleen. Samaan aikaan taustalla piipertää pikkuhiirulaisia...


Ja annapas ollakaan hiirulaiset pääsevät hedelmän kimppuun, koska käyttävät yhteistyötä. Siis hiirikin saattoi olla vahvempi kuin norsu, kun tekee asioita yhteistyössä toisten kanssa!
Hiirten juttelut on painettu kirjassa pienemmällä tekstillä hiirten kohdalle ja tekee kokonaisuudesta hieman sarjakuvamaisen- ja toimii hyvin! Kirjassa on myös paljon isoin kirjaimin kirjoitettuja sanoja, joten kirjaa on hyvä lukea myös ns. tandemlukuna vasta lukemaan oppineen lapsen kanssa.


Kirjan kuvitus on todella kiinnostava ja kaunis. Kirjan hyväntuulisuus ja hauskuus oli ehdottomasti kirjan lumo ja hauskuus nousi upeasti esille Allepuzin ilmeikkäiden eläinhamojen kautta.Loistavaa iltasatumatskua ja laadukas aloitus kirjavuodelle 2018! Kantsii tsekata!


"Elefantit alkoivat olla HYVIN ärtyisiä ja HYVIN nälkäisiä!
Neljäs elefantti päätti vain puskea täyttä vauhtia päin puuta.
'MINUN!'"

- Anuska Allepuz: Se on minun! (onnistunut suomennos Arja Kanervalta, 2018, Lasten Keskus, esittelykpl)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!