tiistai 27. helmikuuta 2018

Rikun ralliauto

Pikkukaverit -kirjasarja on ollut meille tuttu, kun esikoisemme oli vauva/taapero. Kirjasarjasta on myös pastellisempi ja hempeämpi versio, joissa oli prinsessoja ja eläinlääkäriä mukana. Myös nämä oli hyvässä luvussa kuopuksen kanssa. Sain Aurinko Kustannukselta iloisen ylläripaketin, jossa oli Pikkukaverien Riku Ralliauto, joka taitaa olla yksi kolmesta vasta ilmestyneestä uudesta Pikkukaverit -sarjasta (muut: Miskan moottoripyörä, Nikon nosturi).


Minusta on aina hauskaa, että kun paketista ilmestyy vauvakirjoja, saattaa lapseni tarttua niihin aina yhtä ilolla kuin muihinkin kuvakirjoihin! Näissä pahvikirjoissa, vauvakirjoissahan on usein varsin voimakas ja mahtava kuvitus- joten miksipä ne eivät kutsuisi vanhempaakin lasta ihastelemaan luokseen. Rikun ralliauto pääsi myös heti lasten lukuun: pikkusisarus sai iltasadun kuullakseen ja siitä pienempi jatkoi kirjan lukemista yksin. Myöhemmin luimme kirjan vielä yhdessä. Rikun ralliautossa on hauskasti kerrottu tiivistettynä ja LORUTELTUNA, aina taattuun Pikkukaverit iloiseen tyyliin, tarina rallikisoista, joihin Riku ja Risto osallistuvat.


Rikun ralliautossa kuvitus on animaatiotyyliä ja vauhtia juuri sopivasti menevään ja pärisevään makuun! Kuvissa on aika paljon nähtävää ja tsuumattavaa, että voi olla että kuvat kiinnostavat parhaiten taaperomaisempaa lähestymistä. Kirja on varma hitti autofanittajalle (voi noita aikoja, muistan kun lapsellemme sai lainata vain autokirjoja- mutta minä lainasin aina lisäksi muutakin....). Tämä kirja kestää  myös omaa lukua, sillä kannet on paksut ja kestävät. Ainakin aiemmat versiot eivät ole menneet meillä miksikään satojen lukujen jäljiltä.Kirjan lopussa on aina yhtä kinkkiset kysymykset, joissa harjoitellaan hauskasti luetun ja kuullun ymmärtämistä. Olen niissä aina ihan hoo moilasena, mutta lapseni keksivät vastauksia hienosti. Loppulainauksena kirjasta on kohta mistä saatiin hauska keskustelu, kun pohdittiin mitä se tarkoittaa!
Minulla on aina ollut heikkoutta ranskalaisiin lastenkirjoihin ja onkin kiva, että Aurinko Kustannus kustantaa tätä Pikkukaverit sarjaa yhä uusille autokirjafaneille, joista kasvaa yhä uusia ja uusia lukijoita. Eikös Kimi Räikkösestäkin ole kohta tulossa kirja...?


"Moottori jo surraa lähtöpaikalla.
Rikulla on perhosia vatsassa."

- Emilie Beaumont (teksti), Alexis Nesme (kuvat) ja Nathalie Bélineau (suunnittelu): Rikun ralliautoo  (2018, suom. Susanna HIrvikorpi)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!