sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Liian ISO, liian pieni?

Villi veikkaus, että suuri osa Sinisen keskitien lukijoista on kotivanhemmuuden pauloissa pyöriviä vanhempia? Hihkaise jos olen väärässä! Ainakin itselläni paras aika blogien seurailuun oli ehdottomasti tuo pikkulapsiaika, jolloin päiväuniaika käytettiin tehokkaasti netin vertaistuen piirissä. Tilastollisesti lienee todennäköistä, että useammassa perheessä on noin kaksi melko pientä lasta yhtä aikaa ja tällöin juuri siihen tilanteeseen liittyvät uudet ilot ja haasteet nousevat pintaan. Noita aikoja lämmöllä muistellen...


Siksipä siis halusin vinkata kivasta kirjastolöydöstä, jossa karhuperheeseen on syntynyt uusi pentu ja isompi nallekarhu kokee oman roolinsa muuttuneen. Toisaalta se kuulee olevansa jo niin ISO ja toisiin asioihin hän on vielä niin pieni. No ei ihme, että tilanne hämmentää?!Catherine Leblancin hauska ja osuva tarina Eve Tharletin aina niin uskomattoman ihastuttavilla kuvituksilla nostattaa tavanomaisen tarinan sisällön poikkeuksellisen hyväksi lasten kuvakirjaksi.


Kirjassa karhuvanhemmat löytävät yhdessä hyvän ratkaisun isomman karhuveikan huomioimiseen hankalassa tilanteessa ja osaavat katsoa tilannetta sen näkökulmasta. Hyväntuulinen, mukava, ratkaisukeskeinen ja äärimmäisen kaunis kirja!


"Luulen, että sinä olet juuri oikean kokoinen kutitettavaksi."

- Leblanc ja Tharlet: Liian ISO, liian pieni? (Lasten Keskus, 2018, suom. Marketta Vaismaa, kirjastolöytö)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!