sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuoden 2017 kirjasatoa

Vuosi 2017 on hujahtanut perheen, harrastusten, töiden ja usein myös kirjojen ääressä. Tässäpä pieni kuvaotanta vuoden mukavimmista lukumuistoista.


Piilomaan Pikkuaasi ei ollut helpoin luettava, mutta jäi mieleen.


Ihanan hauska kuvakirja Ninka Reitulta pääsi myös Finlandiaehdokkaaksi!


Tästä kirjasta on jo bloggaus valmiina ja kun kirja tulee ensi vuonna suomennoksena, laitan sen eetteriin! Tähän mennessä paras Walliams, odotan innolla miten se onnistuu suomeksi!!Kauniita ja koskettavia kotimaisia ja käännettyjä...


Toripäivä ansaitsisi tämän vuoden mukavin tunnelma -palkinnon :)!


Vuoden paras lasten ja nuorten tietokirja (ja kirja?) oli Mitä sä rageet -kirja. Ihan paras. Pakko lukee.


Klassikkolöydöistä hurjin ja hauskoin Satu hammaspeikoista. Tämä pitäisi löytää omaksi!


Ihastuttava tunnelma ja ihastuttavimmat kuvat! Kerttu ja kärpänen <3, ostin tämän kirjamessuilta omaksemme.


Ympyräiset -kirjasarja oli yllättävän hyvä tunnekasvatus -kirjasarja ja ymmärsin kustantajapuolen  kanssa jutellessani, että kirjoja tulisi ensi vuonna lisääkin! Mahtavaa! Näitä kirjoja kuopukseni halusi lukea isovanhemmalleen, joka kertoo jo minusta hyvin paljon.


Allut olisi pitänyt löytää silloin, kun lapseni olivat taaperoita. Löytäkää te taaperoiden vanhemmat nämä puolestamme!


Uusi Prinsessa Pikkiriikki oli tosi hyvä ja tämän kirjasarjan jatkumista odottaa yksi Pöjäläisemme jo innolla!


Dunne, tuo iki-ihana Dunne <3!


Muistelo on hyvä lopettaa kirjaan, joka löytyi yhden marketin top joululahja -listalta. Tänä päivänä, kaikkien pelikoneiden, liikkuvien kissojen ja välkkyvien lelujen joukossa:
LAADUKAS LASTENKIRJA VOI JA ELÄÄ HYVIN!

Sininen keskitie jatkaa lastenkirjojen esittelyjään vielä vuonna 2018. Bloggaustahti rauhoittuu varmasti vielä entisestään. Pyydän vähemmän esittelykirjoja kustantajilta mutta säilytän toivottavasti kirjastokäyntien määrän ja runsaan lainaamisen (tänäkin vuonna lainattiin kirjastokortti välillä täyteen asti!). Koetan edellisten vuosien tapaan esitellä erilaisia lastenkirjoja kuvakirjoista runoihin ja tietokirjoihin. Teen myös lupauksen: esittelen kaikki blogiin lähetetyt vauvoille ja taaperoille lähetetyt pahvikirjat, sillä niiden merkitys vain korostuu ajatuksissani. Mielestäni luku"harrastus" kannattaa ehdottomasti liittää arkeen jo heti vauva-aikana, jolloin siitä tulee yhteinen arjen rutiini. Myöhemmin vauvan kontatessa, juostessa, tullessa uhmaan, voi uuden arkirytmin liittäminen esimerkiksi iltasadun muodossa olla sangen ponnistusta vaativa teko. Mutta jos tuo tapa on jo vaikka yhden runon, laulun, yhteishetken muodossa olemasts, on siihen varmasti kevyempi liittää vuosi vuodelta pidempiä lukuhetkiä oman rakkaan lapsen kanssa. Jaettuja tarinoita, jaettuja iloja ja suruja, ja jaettuja taianomaisia maailmoita- voitko enempää antaakaan?

Ihastuttavia lukukokemuksia teille kaikille vuodelle 2018!


"Keinu, keinu kielon kello
soita kehtolaulua.
Tuudittelet, valkotukka,
kesän unen tuoksua."

- Kansanruno, napattu kirjasta: Oma maa mansikka (2016, Tammi)

6 kommenttia:

 1. Kiitos Walliams-vinkistä! Laitoin heti varaukseen kuten myös toisen Walliamsin uutuuden (maailman rikkain poika). 7-vuotiaalla pojalla on ollut jo pitkään kirjojen suhteen blaah-vaihe, mutta nämä Walliamsit tuntuvat uppoavan.

  Dunnen elämää pitää ottaa lukulistalle 4-vuotiaan kanssa. Ympyräiset bongasin täältä ja niiden kanssa vierähti useamman viikon iltasatuhetket.

  Kiitos blogista!

  J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Walliamsia on tosiaan tulossa keväälläkin- se pitä ehdottomasti saada lukuun :)!
   Mulla on myös kova ikävä Dahlia...Sitäkin pitäisi saada jostain uutta... Tykkkääkö lapsesi niistä?
   Dunnea kannattaa kokeilla, ne on uskaliaampia mutta mielestäni todella tyylillä. Ihan superlaatua.

   Kiitos kovasti kommentistasi, taukoni bloggaamisesta venyi tarkoituksettoman tarkoituksellisesti, joten vastaaminen jäi- mutta huomaaminen ei <3! Tämä oli ilahduttava yllätys, että kommentoit J.!

   Poista
  2. Dahl on meille myös erityisen tuttu, esikoisen kanssa on luettu ainakin Sulo ja Suklaatehdas, Matilda, Jaakko ja jättipersikka, Ilmarin ihmelääkkeet, Suunnattoman suuri krokotiili... Kuka pelkää noitia jäi aivan alkumetreillä kesken, koska lapsi pelästyi aivan totaalisesti. :D Dahl kuului omiin lemppareihini jo lapsena. Walliamseissa on jotain samaa, tai no, kuvitus nyt tietty. Mutta muutenkin. Walliamseissa minua tosin "kiehtoo" luokkayhteiskunnan kuvaaminen, tulee niin silmille näin pohjoismaisesta näkövinkkelistä katsottuna.

   J.

   Poista
  3. Dahl on kyllä melko rohkea kirjoittaja :D Walliamsissa on paljonkin samaa ja selvä vaikutus on Dahlilla ollut Walliamsiin. Kuvituksen lisäksi samaa lennokkuutta ja uskallusta tarttua uusiin asioihin, Walliams enemmän realistisellä ja nykyaikaan sijoittuvalla tavalla! Jes, kiva kuulla että joku muukin tykkää näistä :). Uusi Walliams napsahti muuten juuri postista, joten...!!!

   Poista
 2. Uusin Kunnas kyllä täytyisi varmasti ihan sivistyksen vuoksi lukea ja katsella mihin Herra Hakkarainen on tällä kertaa piilotettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjalla on ollut uskomattomat myyntiluvut ja oli muistaakseni vuoden myydyin kirja. Eikö rikkonut jotain ennätyksiäkin, joten ei voi väittää etteikö lasten kuvakirja voi myydä.
   Että kannattanee kokeilla :))

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!