maanantai 18. joulukuuta 2017

Nyt on joulu!

No ainakin jouluviikko! Olen kuvaillut joulukuun erilaisia joulu- ja talvikirjoja instaan ja joulukirjoja on tullut luettua jo pidemään kirjaston löydöistä oman hyllyn aarteisiin. Nyt on joulu! on Tracey Corderoyn ja Tim Warnesin Aaro -sarvikuonokirjojen uutuus. Aaro -kirjasarja alkoi aikoinaan legendaarisella Ei! -kirjallaan, joka sopi lapsiperhe-elämäämme tuolloin kuin nenä päähän. Sen jälkeen ovat ilmestyneet Miksi?, Lisää! ja Nyt heti!


Nyt on joulu! -kirjassa Aaro ilakoi joulusta täpöllä. Mutta Aaro ei ole täysin tyytyväinen, joten se alkaa tuunaamaan keksit, joulupaidat ja joulukuusen jouluisemmaksi. Ehkäpä Aaro kaipaa lisää joulutunnelmaa? Touhotus alkaa selvästikin (jälleen kerran) käymään Aaron vanhempien hermolle, joten vanhemmat ohjaavat Aaronin odottamaan lumen tuloa... Ja siitäpä seuraakin melkoinen sotku.


Kirja on ihan hauska kirja joulutunnelman luomisesta ja joulutouhotuksesta. Aaronin tapaan usein ehkä me aikuiset touhotamme liikaa juhlien eteen. Useinhan kuitenkin rento ja iloinen meininki saattaa olla paljon tärkeämpää kuin se, onko kuusessa oikeat koristeet, onko piparit täydellisen muotoisia tai onko ne hitsin vaatekaapit järjestyksessä.


Tuntuu, että tänä vuonna jouluaatto tupsahtaa yllättäin arjen keskelle mutta onneksi sitä seuraa vapaampi viikko. Meillä jouluntuntua onkin alettu rakentamaan jo ajoissa. Tuntuu turhalta satsata yhteen päivään koko homma, vaan mielestäni joulua voi vietellä juhlapäivien ympärillä.


Pysykäähän tontut kuulolla, meitsi avaa bloggaajien joulukalenteriluukun numeron 24 *<:)! Mukavaa jouluviikkoa kaikille!


"Tämä ei ole yhtään jouluista!"

- Corderoy, Warnes: Nyt on joulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!