keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Merirosvokirjoja

Kustannus-Mäkelältä ilmestyy aina perushyviä lastenkuvakirjoja ja merirosvokirjat ovat yksi genre, joka kiehtoo lapsia yhä lailla kuin majaleikit. Hyvää yötä merirosvot! (Timothy Knapman, Ada Grey, 2017, suom. Minna Ihatsu, esittelykpl) on hieman suloisemmin kuvitettu merirosvokirja, jonka kansikin kimaltelee kiehtovasti.
Timothy Knapmanilla taitaa olla useampi tällä pohjalla kirjoitettu kirja, jossa pieni lapsi menee nukkumaan ja kuvittelee itselleen upean mielikuvitusmaailman. Hyvää yötä merirosvot! -kirjassa äiti lukee lapselleen merirosvoista, jotka tekevät arkisia puuhia ennen unille menoaan- ja laittavat lopulta peukunkin suuhun. Kirja on lorumuodossa, mikä on aina mukava juttu iltasaduissa ja tosiaan kertomus alusta lähtien hyväntuulinen ja unimaailmaan kutsuva.
Toinen riimiteltyja hauskasti kuvitettu merirosvokirja, jonka nimi on suomennettu on lähes hykerryttävästi: Kapteeni Kestilä tarjoaa pestiä! (2017, suom. kukapa muukaan kuin Raija rintamäki?!, esittelykpl). Mark Sperringin (kirj.) ja Ed Eavesin (kuv.) kirjassa kerrotaan mitä kaikkea vaatiikaan merirosvona olo. Kapteeni Kestilä on melko vaativa kapu, joka pistää pikkumerirosvot koville ja lopulta ei olekaanniin varmaa, että pesti enää kiinnostaa... Odotin kirjalta samanlaista sukseeta kuin Pyjamapiraateilta, mutta kirja ei ollut ulkonäöstään huolimatta ihan yhtä hauska kuin ratkeavia pöksyjä tarjoava Pyjamapiraatit.

***

Valitettavasti en millään saa aikaa päivittää noita linkkejä kootuksi erillisile sivuille, joten suosittelen käyttämään tiettyä kirjaa etsiessänne sivun yläkulmassa olevaa hakupalvelua. Esim. merirosvo -sanalla löytyy muitakin kirjoja ja hakukone löytää myös kivasti kirjailijan nimellä teoksia. Ainakin meillä on tiettyjä kirjailijasuosikkeja, joiden tyyli vain kolahtaa juuri parhaiten.

Lienee tässä vaiheessa myös kerrotava, että minulla on ollut ongelmia bloggerin kuvien kanssa, joka vaikeuttaa tätä bloggausta melko lailla mutta jospa ongelma saadaan korjattua, vaikka välillä jo mietinkin joko vika vihjailee blogin ylikuormittumisesta ja vihjailee antaa tilaa nuoremmille ja ohjaamaan tämän kirjabloggaajan jo varhaiseläkkeelle!


"Osaat varmaan lukea myös iltasatuja?
Ja laulaa oikein suloisia tuutulauluja?
Työtä riittää yötä myöten, nukkua ei voida.
Tähtienkin valossa on pakko navigoida."

- Sperring, Eaves: Kapteeni Kestilä tarjoaa pestiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!