tiistai 24. lokakuuta 2017

Siiri ja kumma Kasperi

Tällä kertaapa olikin ovela. Lainasin uusimman Siiri -kirjan suoraan Vuokko Hovatan lukemana äänisatuna, sillä tiesin, että tätä saa lukea. Niinpä lapseni olikin melko innoissaan, kun avasinkin Siirin ja kumman Kasperin -kirjan kannet ensikertaa (Otava, 2017, esittelykpl) ja aloin lukea sitä ääneen: "Mutta äiti minähän tunnen tämän kirjan jo!". Hehee, ovela äiti.


Siiri ja kumma Kasperi on kummallista kyllä taas tosi hyvä Siiri -kirja. En ummarra miten Tiina Nopola sen aina tekee. Pikku-Ottoa harmittaa kamalasti, kun ei pääsekään korkeushyppyaidan yli, tai oikeastaan alkaa lähes potea rimakauhua, mutta onneksi kannustamaan säntää pilvissä asusteleva mielikuvitushahmo Kasperi. Kasperi sanoo vaan että Haudii! (ja lapset huutonauraa!! Eikä tämä kohta ole ainoa!!) ja kannustaa pikku-Ottoa harjoittelemaan. Sillä niinhän se on, että aika montaa asiaa joutuu harjoittelmaan pal-jon, ennen kuin sen taitaa edes joten kuten.Mervi Lindmanin kuvitus on yhtä lailla uskomatonta. Kuvitus on viimeistellyn täyteläistä, ihastuttavina väreineen kannesta kanteen. Rakastan sitä, että Lindman kuvittaa tasaisella laadulla joka sivun ja jokainen yksityiskohta on selvästikin tarkkaan ja taidolla sommiteltu. Voin kertoa, että hihkuin ilosta kun Siiri-paketin mukana seurasi myös toinen Lindmanin kuvitus...! Siitä myöhemmin lisää.


Siiri ja kumma Kasperi on hullun hauska, mukaansatempaava, ilmeikäs, tunteellinen ja siinä ohessa mukavasti opettava, hyvänmielen lohduttava tarina. Suosittelen kaikille tutustumaan Siiri -sarjaan, sillä se sopii hyvin monenikäisille lukijoille.


Samalla vinkkaan uudesta Heinähattu ja Vilttitossu ja jouluvintiö -kirjasta (Otava, 2017, kirjastolainat), jota meillä on myös kuunneltu äänikirjana sekä lisäksi koululaislapseni luki kirjan kahteen otteeseen itse (pieni peliaikapalkinto mielessään). Äänikirja on taas nuorimmaiseni lempikuunteluita tällä hetkellä. Ja jälleen kerran minä luistan kirjojen toistavalta lukemiselta, mitä jaksan kyllä välillä mutta en ikuisuuksiin, kuten lapseni toivoisivat :) Kirjassa on toisen tasalaatuisin ja upean kuvittajan, Salla Savolaisen ihana kuvitus.

Kyllä Suomessa kelpaa lukea kotimaisia lastenkirjoja!


"Enkö saa edes lukea iltasatua?
- Varmasti et!"

- Siiri ja kumma Kasperi

2 kommenttia:

 1. Mekin tykkäsimme jouluvintiöstä, mutta tiota uusinta Siiriä emme olekaan vielä lukeneet. Selvästi kuitenkin kannattaa! Minä jo vähän arvailen, että olisiko se teidän toinen Lindmanin kuvittama kirja Prinsessa Rämäpää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatoit arvata oikein :)!
   Tätä on taas kovasti luettu. Siirit on superhitti!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!