perjantai 6. lokakuuta 2017

Metteborgin kootut seikkailut

Muistat toivottavasti Dunnen? Metteborgin kootut seikkailut ovat Dunne -kirjojen spin off, eli kertookin Dunnen kaverin koulupolusta. Tarinoissa seikkailevat myös Kudden ja Benni Bing Bong. Kirjan ovat kirjoittaneet Rose ja Samuel Lagercrantz ja kuvitus on Eva Erikssonin.


Ja juttuhan menee niin, että kun näiden kirjailijoiden kirjan avaa, niin se on luettava loppuu saakka, sillä tarinat ovat arkipäiväisyydessään valtavan kiehtovia! Metteborgin tarinoissa kerrotaan muun muassa hienosti kaverisuhteista ja ristiriidoista. Benni Bing Bong on vauhdikas jätkä mutta onko oikeastaan muilta reilua kutsua häntä Bing Bongiksi, niin hauskaa kuin se onkin? Kirja avaa hienosti ja rohkeasti erilaisia näkökulmia kaverien välisistä suhteista.

Myös kuvituksessa on maalaisjärkimäistä realismia,
joka ottaa mukavasti kantaa arkipäivän tilanteisiin.

Kirjassa on myös hauskasti kuvattu koululaisen arkielämää koulussa. Opettaja saa yllättäin sydänkohtauksen ja joutuu sairauslomalle- millainen sijainen tulee ja millaiseksi luokka muuttuu uuden opettajan kanssa? Koulussa hääräilee nykyaikaisesti myös koulukuraattori, jonka kodikkaassa huoneessa selvitellään riitatilanteita. Uskaltaapa joku valehdellakin...


Olemme lukeneet Metteborgia nuorimmaiseni kanssa jo kahteen otteeseen. Myös uusin Dunnen elämää -kirja odottaa vuoroaan. Ja kylläpä näitä lukeekin mielellään! Kirjan kuvitus ja tekstinmäärä on uskomattoman koukuttavassa suhteessa ja pitempikin kirja hujahtaa, vaikka tarkoituksena on lukea vain osa... Tarinoiden Melukylämäisyys ja henkilöhahmojen aitous koskettavat sekä kuvin että tarinoin lumoavalla tavalla. Dunne on ehdottomasti aikansa kovimpia kirjasarjoja Metteborgeineen ja suoranainen klassikko jo syntyessään! Toivottavasti olet löytänyt itsesi näiden hauskojen, rohkeiden ja elämänmyönteisten lastenkirjojen äärelle. Suursuositus!


"Nyt kerromme jotain aivan uutta,
se tapahtui ruokavälkällä.
Kaikki tekivät lumipalloja,
vaikka se oli kiellettyä."

- Metteborgin kootut seikkailut (Kustannus-Mäkelä, 2017, suom. Raija Rintamäki, esittelykpl)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!