tiistai 2. toukokuuta 2017

Tämä vai tuo? Toripäivä

Löysin kirjastosta ihanan kevätaarteen, jonka halusin ehdottomasti jakaa kanssanne. Eppu Nuotion kirjoittama ja Aino Louhen Tämä vai tuo? -kirjasarja on saanut kolmannen kirjansa Toripäivä (Bazar, 2017). En oikein lämminnyt ihan täysin kirjasarjan ensimmäiselle osalle, toiseen pääsin jo paremmin sisään, mutta tämä kolmas, tässä kirjassa on jotain sellaista ihanaa leppoisuutta ja hyvää oloa, että olen halunnut lukea tämän kirjan jo monena iltana lapsilleni.


Fiinu- tyttö ja äiti menevät torille myymään vanhoja kamppeita ja tavaroita, joita he eivät käytä. Torilta saattaa löytää mitä tahansa. Välillä maistellaan mustikkamehua ja tavataan torin laidalla asuva pappa, joka ihmettelee mikä se kirppu on. Tämä vai tuo?


Torille tulee myös Fiinun ja äidin ystävät Vilja ja Viljan äiti. Nyt onkin jo kiire uimaan, eli Fiinu ja äiti laittavat tavarat alehinnalla! Mutta yksi pussi jää myymättä. Äiti ei raskikaan myydä sitä, kun siinä on Fiinun vauvavaatteita.


Tarina on tosiaan kovin hyväntuulinen, kesäinen, pikkuisen boheemi ja hykertelevä. Pientä outouttakin on mukana. Kuka kumma on tuo pikkuvauva, joka seikkailee Fiinun ja äidin kanssa, mutta josta ei puhuta sanallakaan?! Tämä kyllä kummastutti meitä ja lapsia tuo palleroinen nauratti kamalasti. Löytyykö vaippapöksy kaikilta aukeamilta?
Entä millaista onkaan Fiinun törmätä vessareissulla suutelijoihin?Lapseni kuuntelivat tarinaa mielellään, siitäkin huolimatta, että äiti halusi lukeas sen useana iltana. Toripäivä on mainio arkikirja, joka antaa pikkuruisen seikkailun ja lupauksen kesäisestä lämmöstä siitäkin huolimatta, vaikka oman lastenhuoneen ikkunaan piiskaisi lumimyrsky ja yskänpuuskat keskeyttäisivät lukuhetkeä. "Minä olen tuo ihana Vilja!", sanoi lapseni joka kerta kirjaa lukiessamme. Hyvä kirja antaa mahdollisuuden unelmille ja pienille suurille seikkailuille.


"Vilja kysyy onko Fiinulla myynnissä merenneitojen aarteita.
'Vaikka kuinka paljon!' Fiinu innostuu.
Pyöreitä lasinpaloja, ulkomaankolikoita, rikkinäisiä koruja, helmiä ja simpukoita! Fiinu ja Vilja tutkivat aarrearkkua: 'Kumpi on sinusta kauniimpi, tämä vai tuo?' Vilja kysyy."

- Eppu Nuotio ja Aino Louhi: Tämä vai tuo? Toripäivä

2 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa mukavalta, ja aihekin liippaa omaa elämää. Mulla on jäänyt tähän tutustumatta, kun sarjan kaksi edellistä vähän uuvuttivat minua loputtomilla valinnoillaan, vaikkakin tykkään kirjojen suvaitsevaisesta ja boheemista mielenmaisemasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tämä (vai tuo- hahahaaa!) oli ehdottomasti näistä kolmesta leppoisin, koosteisin. Tämä ja tuo -vetkausta oli ehkä vähän vähemmän ja luonnollisemmin. Kokeilepas vaan tätäkin!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!