sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Mimmi Lehmä ja Varis retkeilevät

Jujja Wieslanderin ja Sven Nordqvistin Mimmi Lehmän ja Variksen seikkailut ovat monelle perheelle hyvin tuttuja juttuja. Meidän lukemisemme on kummallisesti vielä rajoittunut näihin uusiin sarjakuvakirjoihin, vaikka ihan hyvin voisimme lukea niitä muutoinkin. Liekkö Mimmi & Varikset aina kirjastostani lainassa, kun en koskaan törmää niihin?


Mimmi Lehmä ja Varis retkeilevät -kirja sisältää neljä sarjista. Kirjassa eläimet suunnittelevat retkeä, kokeilevat temppuja, katselevat koiranpentuja ja viimeisessä tarinassa Mimmi kyläilee Variksen kotona (tämä oli jostakin minullekin tuttu- oliko tämä kohta elokuvassa, jonka joskus katsoimme?). Mimmi on ihanan rauhallinen tyyppi, joka ottaa elämän hieman naiivinkin relasti. Varis taas jaksaa känkkäränkkäillä ja osaa vetää asioista negatiivisen puolen ja keskittyy lähinnä siihen, että saa syödäkseen.


Luimme sarjiksia pari kappaletta kerrallaan, iltasatuina ja viihdyimme koko porukka. Sarjiksissa on aimo annos hyvää tuulta ja reipasta otetta. Variksen naljailut ovat lapsistani hyvin hauskoja ja siinä ohessa tarinat koskettavat mukavasti perusarkijuttuja, kuten miten toisella voi jutella ja niin edespäin.


Lasten sarjiksia löytyy niin vähän, että annan tälle sarjakuvasarjalle supersuosituksen. Kuvituksen värikkyys, ilmeikkyys ja realistisuus sekä tarinoiden lämmin höpertäminen karkoittaa arkimurheet kuusen latvaan- ja ylitse!


"- Täällä tuoksuu viinereiltä, Mimmi.
- Niinkö?
- Kraak, sin näytät ihan viineriltä, Mimmi!
- En kai?"

- Jujja Wieslander ja Sven Nordqvist: Mimmi Lehmä ja Varis retkeilevät (Kustannus-Mäkelä, suom. Terhi Leskinen, 2017, esittelykirja)

2 kommenttia:

  1. Meillä on nyt luettu pidempiä Mimmi Lehmä -tarinoita - en ollut edes tajunnut, että niitä on olemassa, luulin että kaikki Mimmit ovat kuvakirjoja! Kannattaa kokeilla, yksi löytyy ihan nimellä Mimmi Lehmä ja Varis. Onkin ollut tarkoitus kirjoittaa siitä lähiaikoina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kanssa yksi pidempi Mimmi kirjahyllyssä mutta ei olla vielä saatu luettua. Seuraavaksi kyllä luetaan kuvakirjoja, joita löysin kuin löysinkin viikolla kirjastosta!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!