lauantai 18. helmikuuta 2017

Vekkuli Julia valloittaa

Yksi lempikuvittajista ja lastenkirjailijoista Eva Eriksson on tehnyt tyttärensä Lisa Moronin kanssa aivan ihastuttavan kirjasarjan Julia. Näitä ilmestyi nyt syksyllä kaksi kappaletta, jotka onnistuin vihdoin saamaan kirjaston kautta käsiini ja en voi muuta kuin hehkuttaa. Juliat ovat tervetullut uusi sarja sellaiseen, varsinkin kohdennetusti 1-3 -vuotiaan lapsiperheen arkeen, jossa viipeltää ihanan valloittava ja itsenäistymistä harjoitteleva taapero, joka pyörittelee koko perheen arkea ansaitulla vetovoimallaan 1-0.


Julia kirjoista on nyt siis ilmestynyt Julia hakee sukkiaan ja Julia leikkii piilosta. Ja tätähän se taaperon arki on! Peruarkiset jutut ovat tavallisuudessaan vaan niin maailman tärkeimpiä. Osatapa nyt kuurottaa pienet pulleat kätöset silmillä, tai hakea ihan höperöitä asioita vaikka äiti pyytää sukkia jalkaan. 


Luin kirjoja lasteni kanssa ja vaikka Julia onkin niin pieni (siis lasten näkökulmasta) ja pienuudessaan hassu höperö pottaikäinen, niin silti Julia nauratti ja lämmitti meidän mieltämme arki-iltana juuri ihanasti. Kuvitus on realistista, selkeää ja kaunista. Tekstiä on juuri sopivasti myös taaperolle luettavaksi ja koko kirjan kokonaisuus on ääretöntä hyvän mielen humahdusta.


Kevään aikana on muistaakseni tulossa lisää Julia kirjoja Kustannus-Mäkelän kautta! Että hyvät ihmiset, huomatkaapa nämä kirjat! Loistavaa arkiluettavaa! Voisin verrata kirjoja kotimaisiin Tomppiin (josta on myös tullut uusi kirja Tomppa ja tohtori Korva, jonka lumme kirjastolainana vasta ja huomasin haikeudekseni, että nyt meidän Tomppa-kautemme taitaa olla ohi) , Oonaan ja Eetuun tai vaikkapa iki-ihanaan Emppuun.


"- Piip piip!
Mikä ihmeen möykky tuossa piipittää?"

- Eriksson, Moroni: Julia leikkii piilosta (2016, kirjat loistokkaasti suomentanut Raija Rintamäki)

4 kommenttia:

 1. Nämäpä vaikuttavat kivoilta! Sopisivat erityisesti keskimmäisellemme. Eikös tuo Tohtori Korva ole uusintapainos? Muistelisin, että me ainakin olemme lukeneet sen nimistä Tomppaa ennen lääkärireissua. Esikoinen nimesi lääkärinsäkin Tohtori Korvaksi kirjan mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se olikin uusinta painos! No meillä se on jäänyt sitten aiemmin välistä (kai, vai enkö muista). Kiitos korjauksesta!!
   Ja Juliat kannattaa heti ottaa kokeiluun :)!

   Poista
 2. Mä en ihan jostain syystä osaa tästä kuvitustyylistä syttyä (niin kuin en Tompistakaan) mutta aihepiiri vaikuttaa just hyvältä taaperoikäiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvitus on minusta aika perushyvä ja selkeä ja realistinen kuvitus on hyvä pienelle katselijalle, kun "silmätkin" ovat vasta kehittymässä :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!