tiistai 14. helmikuuta 2017

Ällö eläinkirja

Ällö eläinkirja: Limaa, myrkkyä ja haisua ei ehkä houkuttele ihan kaikkia nimellään- ja sit just houkuttelee! Emma Dodsonin ja Daron Partonin tekemä lasten tietokirja kutsuu tutkimaan ällöjä ja öllöjä eläimiämme.


Kirjassa on mukavan lyhyitä tietoiskuja. Kuvitus ja teksti on tehty vitsaillevalla tavalla ja joka aukeamalla on jokin ponnahduskuva tai luukkuja, joka tekee kirjasta niin sanotusti toiminnallisemman ja mielenkiintoa herättävän.Tiedot ovat melko lailla ällöttäviä. Nuorimmainen lapseni jopa kieltäytyi kuuntelemasta kirjaa enemmän mutta "yllättäin" vanhempi lapsistani osoitti suurempaa kiinnostusta kirjaa kohtaan. Luinkin kirjaa vuorolukuperiaatteella (välillä minä, välillä lapsi) ja kirja soveltuukin melko selkeän tekstinsä vuoksi (hieman pieni fontti mutta otsikot ovat kaikki isoilla kirjaimilla) myös lukemista aloitteleville lapsille.


Minä tykkää lasten tietokirjoista! Minusta ne ovat hauskoja ja olen kovin iloinen, että näistä tehdään monenlaisia ja erilailla kiinnostavia- niin kauan kun pysytään jossakin maltissa. Mielestäni Ällössä eläinkirjassa kokonaisuus säilyy kuitenkin maltillisena ja luettavan kokoisena ja onhan infopläjäyksissäkin kaikissa yksi yhdistävä tekijä: ällöys! Näin ystävänpäiväviikolla voitkin yrittää etsiä mitä kaikkea ällöä eläimet tekevätkään osoittaessaan toisilleen rakkautta.
Meillä ihmisillä nuo vastaavat toiminnot taitavat kuvautua lähinnä kausiflunssaoireina, joita siedetään rakkauden nimissä...

Hyvää ja hauskaa ystävänpäivää kaikille blogini lukijoille!


"Piikkisikaprinssi ei tarjoa prinsessalleen kukkasia tai suklaata - vaan täydellisen pissasuihkun!"
(huom. kirjassa voit myös pyöritellä tuon suihkun piikkisikanaaraan päälle!)

- Dodson, Parton: Ällö eläinkirja (Otava, 2017, esittelykpl)

2 kommenttia:

 1. Ihanan ällöä! Eikös tämä olekin samaa sarjaa kuin se toinen ällökirja, mikäs sen nimi olikaan, joku kakat, pissat, pierut ja oksennukset. Sitä meillä ainakin tavattiin todella tarkkaan, vaikka se ällöttikin lapsia vuorotellen. Täytyy ällööntyä tämänkin kanssa varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme ole tutustuneet tuohon selvään klassikkoon Kakat, pierut ja pissit :D mutta mikäli tuo klassikko puri, pieretti ja aika ajoin ällötti: check this one jack!
   Kiitos kommentista :D!!!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!