perjantai 11. marraskuuta 2016

Tietokirjaviikko: Suomen lasten Suomi

Kirsti Mannisen kokoama Suomen lasten Suomi on valtavan kunnioitettava kulttuuriteko. Suomen lasten Suomessa eritellään Suomea ja suomalaisuutta yli 200 sivuisena tietokirjana. Kirja kertoo millaisia me suomalaiset olemme eri puolella Suomea sekä historiaa että nykyaikaa kuvaten- ja maahanmuuttajat muistaen. Myös kirjan Carlos Da Cruzin kuvitustyö on uskomaton. Kirja antaa heti ensivaikutelman vau, sillä se on niin valtava tietopaketti, jonka koontiin hyvin harva pystyy.Kirjassa esitellään eri maakuntien kulttuuria, tapoja ja jopa puhetapaa. Mukavaa on, että myös vähemmistöjen kulttuurien kuvaus on mukana ja kirja oikeastaan alkaa ansaitusti Lapista ja saamelaisista. Olen lukenut tätä kirjaa lähinnä yksin, koska aihealueet eivät selvästikään ole oikein pienten lasteni mielenkiinnon kohteena. Aina silloin tällöin olen houkutellut jonkun pienen mielenkiintoisen aiheen äärelle koululaiseni mukaan. Lukiessani olen lumoutunut ja oppinut jo hyvin paljon, vaikken todellakaan ole koko kirjaa lukenut. Kirja on mukava kahvipöytä -kirja, johon voi palata aina pieni tiedonnälkä mukanaan, ja nauttia sekä taitavasta kirjoituksesta että Carlos Da Cruzin  hyväntuulen kuvituksesta.Kirja on äärettömän runsas, joten sinäänsä varmasti itse lasten lukuun hieman haasteellinen. Se lienee erittäin hyvä kirja opetukseen ja samalla mieleeni tuli, että kirja voisi olla hyvin mukava kotimatkailukirja. Eli aina kun matkustetaan eri maakuntaan, kirjasta voisi lukea yhdessä vähän maakunnalle ominaisia asioista siinä määrin mitä kulloinkin haluaa ja innostuu.


"Pohjoisessa hiihdettiin jo tuhansia vuosia sitten suksilla pitkiäkin matkoja, kun jokien ja järvien jäätyminen teki matkanteosta talvella helpompaa. 3 000 vuotta sitten käytettiin molemmista päistä suippoja suksia, joilla hiihdettiin vain yhtä sauvaa käyttäen. Pyyntimatkoilla sen toisessa päässä oli keihään kärki."

- Kirsti Manninen ja Carlos Da Cruz: Suomen lasten Suomi

4 kommenttia:

 1. En ole ehtinyt vielä paneutua tähän kirjaan kovin tarkasti. Todella kattavalta teokselta se kyllä vaikuttaa. Tuo "kulttuuriteko" (kuten kirjoitat yllä) on hyvin sanottu. Kuvitus tosin on minun makuuni hieman liian räikeä väristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kattava, kyllä. Kulttuuritekohan tämä kyllä on! Mieletön työmäärä!
   Minä tykkään kuvituksesta ja värityksestä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hei, ankein haastevastaaja kiittää nöyrästi haasteesta ja käy tsekkaamassa sen ilolla :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!