tiistai 27. syyskuuta 2016

Siiri ja Heppa Huoleton

Uusi Siiri on ilmestynyt. Olettekos huomanneet, että näitä kirjoja mainostetaan jopa televiissiossa? Lapseni ovat kyllä. Ja mainostetaan tai ei, kylläpä uusi Siiri on taas hyvä. Ihan oikeasti.


Siiri ja Heppa Huoleton (Tammi, 2016, saatu kustantajalta) on Tiina Nopolan kirjoittama 14. itsenäinen osa Siiri -kirjasarjassa. Luulisi jo, että kirjat alkaisivat toistaa itseään väsymykseen asti, mutta itse asiassa minä melkein pidän enemmän näistä uusista. Ote napakoituu koko ajan ja Mervi Lindmanin kuvitus on superlaatua etukannesta takakanteen saakka. Siis katsokaapa vaikka kuvista.Siiri innostuu tekemään itselleen keppihevosen nähtyään niistä telkkarissa ohjelman (kirjassa on myös ohje, jotta lukijatkin voivat tehdä omansa!). Myös Siirin kaveri pikku-Otto innostuu keppiheppailusta ja niinpä pian pikku-Otollakin on omansa. Hepat pistetään yöksi vajaan ja Pilli- ja Pullamaiset keski-Otto ja iso-Otto juonivat hätistelevänsä höperöitä heppahulluja seuraavana päivänä. Mutta käykin niin, että naapuruston uusi tyttö kuulee Ottojen kuiskailun väärin "näpistelyksi" ja meneekin pelastamaan Siirin hepan tuolta aikeelta...


Siirin heppa on hetken kateissa mutta pian tilanne saadaan ratkottua. Kirjassa on monenlaisia lasten tavallisia leikkitilanteita, joissa asioita ymmärretään väärin, toiselle tulee paha mieli tai leikit eivät suju ihan yhteen. Kirjassa ratkaistaan lapsenomaisen iisisti se miten tuollaisia ristiriitoja lapset itse voivat parhaimmillaan ratkaista. Ja lopussa heppastelu ei olekaan enää vauvamaista vaan kaikista aika superhauskaa!

Voin todeta, että tämän kirjan jälkeen meillä on eletty noin kuukauden päivät keppihevonen leikkikaverina (ja ruoka- ja uni-). Että jos vaikuttavuutta mitataan, tässä lienee yksi meidän perheeseen parhaiten vaikuttanut syysuutuus. Kirjaa on myös luettu pyynnöstä useasti. Ja mikäpä tätä hyväntuulista ja kaunista kirjaa on lukiessa!

Jokos teiltä löytyy keppiheppalaisia?


"Heppa Huoleton on kadonut piku-Oton pihasta.
Jos löydät sen, saat palkinoksi keksin."

- Tiina Nopola ja Mervi Lindman: Siiri ja Heppa Huoleton

6 kommenttia:

 1. Meilläkin on luettu Siirejä ja tykätty, tämä uusi tuntuukin todella ajankohtaiselta koska omalla tytöllä on juuri meneillään keppihevoskausi:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Povaan teille tästä syksyn hittiä :))! Kannattaa kokeilla!

   Poista
 2. Meillä Siirit ovat todella rakkaita, ihan kaikki. Usko tai älä, nostin juuri Siirin työpöydälle eteeni odottamaan sitä hetkeä, että ehtisin siitä kirjoittaa! Minusta Siirien kuvitus kehittyy koko ajan paremmaksi ja siltä kannalta näitä on todella ilo lukea. Tarinoista taas omia suosikkejani ovat jotkut keskivaiheiden Siirit, kuten Sotkuinen Kerttu, Kamala possu tai Kauhea kummitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös äänikirjoja tosi hauskoja lapsista.
   Ja uskon, tämä kannattaakin nostaa blogipöydälle kirjoitettavaksi :). Ja hauska kuulla että myös sinusta laatu vain paranee, joskin myös siellä vanhemmassa päässä on hyviä kirjoja.

   Poista
 3. Kiitos muistutuksesta, Siirejä on meillä luettu paljon 3-vuotiaan kanssa, laitoin heti kirjastoon varaukseen. Kaksi keppihevostakin löytyy, mutta niistä ei olla oikein innostuttu. Ehkä tämän kirjan jälkeen.

  J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään aiemmin mutta nyt tapahtui nuorimman villiintyminen! Mukavaa lukuhetkeä!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!