perjantai 30. syyskuuta 2016

Flunssaa? Flunssakirjoja syksyyn!

Flunssat kuuluvat lapsiarkeen ja niiden helpottamiseksi voi lukaista vaikkapa lastenkirjoja. Tänä syksynä satuimme lukemaan ainakin nämä kolme sairastamiseen liittyvää kuvakirjaa. Pirkko Haraisen ja Ulla Virkamäen (kuvitus) Rohkeasti vaan, Empo on itsenäinen jatkokirja Empo ja oikea ystävä -kirjalle (Kustannus- Mäkelä, 2016, saatu kustantajalta). Siinä Empon lörpöttelevä kaveri Paavo menettää äänensä kurkunpään tulehduksen vuoksi.

Empo pääsee, tai joutuu, kaksikon puhemieheksi, joka ei aluksi tunnu Emposta luontevalta. Empo on rauhallisempi ja ujompi tapaus, mutta tilaisuuden tullen Empokin uskaltautuu sanomaan jopa tytöille jotain ja ostamaan haluamansa kirjan. Uusi Empo on mukava kirja erilaisuudesta. Meitä on moneksi: toiset höpöttävät hirveästi ja toiset ovat jopa täysin hiljaa tai pelkäävät vieraille puhumista. Ja sitten on meitä siltä väliltä. Tärkeä kirja vähäpuheisuuden teemasta (näitä kirjoja löytyy suomennettuina vähän) ja muutenkin ihan mukava kirja ystävyydestä.


Julia Donaldsonin ja Axel Schefflerin Leo ja lentävät lääkärit kertoo prinsessasta joka haluaa olla lääkäri. Kuningas kieltää sen, mutta sairastuttuaan, prinsessa onkin juuri se, joka kuninkaan parantaa. Satu on loruteltu ja kirja kirjailijakaksikkoa fanittaville varmasti luottokirja (Kustannus-Mäkelä, 2016, suom. Raija Rintamäki, kirjastolaina).


Karma Wilsonin ja Jane Chapmanin (kuv.) Kalle-karhu sairastuu -kirjassa (Karisto, 2016, suom. Tuula Syvänperä, kirjastolaina) Kalle-karhu sairastuu (vitsi tää bloggaaminen on joskus helppoa!). Eläinystävät auttavat karhua monin tavoin ja kun Kalle on tervehtyy kipeän kipeästä ja surkean surkeasta olostaan, niin mitäs sitten tapahtuu? Kyllä, muutkin sairastuu. Simppeliydessään loistava kirja perhearjen flunssakausille. Helpottaa kestämään sitä ikävää oloa mikä usealle (aikuiselle) flunssaan kuuluu. 

Pikaisia paranemisia ja hyväunisia öitä toivotellen...!


"Paavo viittoo kädellään ja muodostaa huulillaan sanat "mene kysymään".
Empo ottaa askeleen, mutta kääntyy sitten takaisin. 
- Antaa olla. Mennään muualle."

- Pirkko Harainen ja Ulla Virkamäki: Rohkeasti vaan, Empo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!