torstai 25. elokuuta 2016

Putti ja uusi ystävä

Ystäväteema on nyt syksyn kirjoissa mukavasti läsnä. Luin Liian pieni Putti -kirjan alkuvuodesta ja viehätyin sen kuvituksesta ja kauniista kaveritarinasta. Ingrid Flygaren Putti -sarja jatkui nyt kirjalla Putti ja uusi ystävä (Tammi, 2016. suomennos Mirkka Hynninen).


Putin tallille tulee toinen shetlannin poni, niin kuin Putti itsekin on. Uusi poni tuo uusia juttuja on lasten ja hevosten mielestä aika kiinnostava kaveri. Mutta Puttia selväskin harmittaa. Ehkä hän kokee olevansa hieman huonompi kuin uusi poni, Sonja. Mutta talven tuiverruksessa Puttia ja Sonjaa tarvitaan kumpaakin yhteistyöhön, jotta juhlat saadaan pelastettua. Ja näin Putti huomaa, että yhdessä olikin aika mukava tehdä hommia.OIkein mukava, hyväntuulinen, sopivan mielenkiintoinen tarina ja kauniilla, toimivalla kuvituksella. Kirjasarjan esikoinen sai vähän noottia vääristä hevostietämyksestään, siitä en älyä vieläkään yhtään mitään, joten keskityin nauttimaan kirjaa pelkästään tarinalliselta tasolta. Kirjan lopussa on sivun mittainen hyvin lyhyt, kuvitettu info siitä kuinka shetlanninponit ovat vahvoja kokoonsa nähden.


Kaverisuhteiden ja oman minän ymmärtämisen ja hyväksymisen teemat toistuvat tänä syksynä myös Sinisen keskitien esittelyissä. Esittelypinosta löytyy uusia tunnekirjoja (yksi upea voittaja) ja tietokirjamainen kehokirja... Ja koodaukseen ja tietokoneisiinkin pitäisi perhetyä lastenkirjojen kautta, mutta huomaan, että se alue on minulle kaukaisin. Mutta jos uusi opsikin vaatii näitä taitoja opetteleman, sen me teemme.


"- Pitikö tuon Jasminin muuttaa tänne ja pilata koko poniratsastus? Putti jupisee mielessään."

- Ingrid Flygare: Putti ja uusi ystävä

1 kommentti:

  1. Hei taas pitkästä aikaa! Blogi unohtui pitkäksi aikaa, mutta nyt olikin ihanaa kun sai lisätä toistakymmentä kirjaa lainauslistalle samantien :) En ikinä saanut meidän kirjastosta ensimmäistä Putti kirjaa kun se oli lainassa. Ilahduinkin suuresti kun pari viikkoa sitten se tuli vastaan Intercityn leikkipaikalla ja päästiin vihdoin se lukemaan. Kiitoa mahtavasta blogista, tämän pariin on aina ilo palata :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!