sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kesälomapuuhailua matkalle ja kotiin 1/2

No nyt kun kesälomakohde alkaa olla matkustajillamme valittuna, autossa soi letkeitä lastenlauluja (allekirjoittaneella on jopa uusi retkireppukin ostettuna!), on hyvä varustautua myös tilanteisiin: äiti, mulla ei oo mitäääään tekemistä. Se voi tulla autossa, kotona sadepäivänä tai piitsillä paahtavassa auringossa.Tadaa, pienet puuhakirjat ja sadut pelastavat -sopivat vaikka käsilaukkuun. Minikirjat ovat loistokeksintö matkustajille. Mirri Creative lähetti minulle todella söpön pikkupaketin. Paketista ilmestyi kolme minikirjaa ja erilaisia minikirjakoossa olevia värityskirjoja. En voi olla hämmästelemättä sitä, että nyt voin valita värittelenkö Onni-pojan leluja (eih, miten söpö!) vai raamatullisia hetkiä. Voihan nykyaika!


Katri Tapolan ja Sanna Pelliccionin Pieni prinsessasatu ja Pieni prinssisatu ovat varmasti monelle tuttuja kirjoja Tammenterho -kirjasarjasta. Nyt nämä ihastuttavat klassikot ovat myös minikoossa. Pienen prinsessasadun tarinan on aikoinaan satuillut Emma Väänänen, 7-vuotiaana! Katri Tapola on kirjoittanut kirjat ihastuttavaan herskyvään tapaansa, joka pyöräyttää aina tämän blogitädin ympäri ja heittää lopulta ilmaan. Sanna Pelliccionin kuvitus on joka kodin tuttu kuvittaja mm. Onni-pojan kirjoista. Persoonallinen, herkkä tyyli kutittelee kauniisti lukijansa mielikuvitusta, aivan kuten Tapolan tekstikin.Mitäs muuta puuhailtavaa matkalle pakataan? Vinkkini jatkuvat vielä toisen postauksen verran. Huomasinpa tässä, että olen blogikirjoitellut nyt lastenkirjoista nelisen vuotta, joten tässä kesän mittaan sitä höperöä päätöstä voi vähän välillä ajatuksissaan juhliakin!


"- Haluatko nähdä mitä minulla on taskussa? Pauli kysyi.
- Näytä! Kaisa innostui.
Pauli järjesti oikean taskun aarteet viitalle.
Kaisan silmät pyöristyivät.
- Onpa kaunis kivi, hän sanoi.
- Se on minun hienoin kristallini, Pauli sanoi.
- Sinä saat sen."

- Katri Tapola ja Sanna Pelliccioni: Pieni prinssisatu

2 kommenttia:

 1. Onnittelut neljästä tuottoisasta vuodesta lastenkirjabloggaajana. Olet tuonut iloa ja vinkkejä monille !

  Hurjan ihana matkalukupaketti. Prinsessa- ja prinssikirjojen kansissa ihastuttaa tuo pyöryläisellä
  lapsenomaisella käsialalla kirjoitettu otsikko.

  "Äiti mulla ei oo mitään tekemistä" - valitukseen on yksi aika hyvä vaihtoehtovastaus, jonka joskus
  luin mistälie kasvatusoppaasta, nimittäin: "Aina ei tarvitse tehdä mitään." Voi levätä, katsella maisemia
  ja ajatella omia ajatuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos Rita kauniista sanoistasi, nämä lämmittävät kuin kesäinen aurinko tänä päivänä :)!

   Minä sanoin yksi päivä lapselleni, joka valitti ettei ole mitään tekemistä, että hyvä! Alat olla loman ytimessä! Sillä siitä ainakin itsellä alkaa vasta rentoutuminen ja sellainen luovempi olotila, kun oikein pitkästyy ja ajatuksissakaan ei ole mitään sellaista mikä pitäisi käsitellä alta pois. Joten hyvin todettu!

   Kiitos Rita kun jaksat kommentoida :) <3!!!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!