sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Tatu Vasara korjaa kaiken

Richard Scarryn kirjat ovat melkoisia hittejä, joskus ihan tuntuu että ihan riittämiinkin asti mutta silti otin taas yhden kirjastosta lainaan. Tatu Vasara korjaa kaiken! (2015, Tammi, suom. Annika Eräpuro) on siis pahvikirja, jossa on isoja luukkuja. Näitä kirjoja on nyt tullut Scarryn tarinoina useampiakin


Tatu Vasara alkaa Kissalan perheessä puuhamieheksi. Kissalan äiti on tehnyt listan, jotka Tatu Vasara saa korjata sillä aikaa kun äiti käy ostoksilla. No, niinhän siinä käy, että Tatu saa vähän epätarkkoja neuvoja puhuvalta Työkalupakiltaan ja... Sahaa pöydät ja tuolit matalaksi, tekee portaista liukumäen ja muuttaa lopulta koko talon uima-altaaksi!


Kirja oli oikeasti tosi hauska ja nauratti kumpaakin lastani iloisesti, jopa minua. Oikea hyvänmielen kirja ja loistava arkipölyjen pyyhkiä vaikka iltasaduksi. Ja pahviformaatti antaa mahdollisuuden, että kirjaa voi katsella ja ihmetellä jo pienemmänkin taaperon kanssa! Richard Scarry teki sen taas.


Hyvää ystävänpäivää kaikille!


"'Sinä olet nero!' kehuu Työkalupakki."

- Richard Scarry: Tatu Vasara korjaa kaiken

6 kommenttia:

 1. Scarryt on hyvä.

  Onkos tämä Tatu Vasara sama veijari kuin tämä Repo Reila? Tässähän on eri suomentaja ehkä kuin aiemmissa? Nykyäidit tietänevät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ovat.
   Nytpä en ole tarkistanut asiaa mutta veikkaan samaksi ketuksi!
   Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Meillä kuopus rakastaa Scarryja, etenkin jos on paljon autoja. Minusta ne olivat lapsena vähän outoja, eikä esikoinenkaan ole suuri fani. Mutta kun katselen niitä aikuisen silmin, niin onhan niissä riemastuttavia yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa on kyllä menoa ja katseltavaa yllin kyllin! Toisista ehkä liikaakin.

   Poista
 3. Itse olen aina rakastanyt Scarryja, juurikin kuvien takia. Esikoinenkin on nyt innostunut, Mato Matala on lemppari. Kirjastosta löytynyt Mato Matala luukkukirja on suuri suosikki, pitääkin laittaa tämä listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tais olla joku Matala vasta :)! Nämä on oikein luotettavia arkikirjoja :))! Kiitos kommenteistasi <3!!!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!