maanantai 29. helmikuuta 2016

Liian pieni Putti

Lainasin kirjastosta Ingrid Flygaren Liian pieni Putti (Tammi, 2016, suomentanut Tittamari Marttinen). Olen kertonut, etten ole itse ratsastanut pikkutyttönä tai ole kokenut heppakautta, joten hevoskirjan tarttuminen matkaani on aika iso yllätys. Mutta tässä kirjassa on niin kaunis kansi, että halusin sen ottaa kokeiluun.
Liian pieni Putti on todella kauniisti kuvitettu ja väritetty lasten kuvakirja. Se kertoo shetlanninponi Putista, joka ei pääse isojen hevosten kanssa kilpailuun, koska on niin pieni. Mutta kun tallille tulee tutustumaan lapsia, niin Putti on juuri sopivan kokoinen ja haluttu heppa! Kirjan tarina kulkee hyvin mukavasti ja kiinnostavasti ja se herätti myös lasteni huomion. Tarinan kautta kerrotaan myös tietoa miten hevosia hoidetaan ja miten niiden kanssa ollaan. Mutta samalla se on hyvä kirja myös kaverusasioiden ja sosiaalisten taitojen näkökulmasta.
Todella kaunis löytö, joka näköjään sattui olemaan myös ihan uusi kirja (ap 2014). Tarina kulki suussani niin sulavasti että uskon, että vahva suomennostyö täyteläisti lukukokemuksemme. Suosittelen lämpimästi lukemaan tämän hyväntuulisen ja lämminhenkisen hevoskirjan, vaikka hevoset eivät olisikaan teidän juttunne. Ja jos on- nyt jo laukaten lukemaan!


Putti juoksee toisten luo.
- Hei, arvatkaan mitä! Minä ehkä voitan ne estekisat!
- Möh ja pöh, Sonja sanoo.  - Etkö nyt käsitä, että
olet liian pieni! Et sinä pysty hyppäämään esteiden yli!"

Ingrid Flygare: Liian pieni Putti

4 kommenttia:

 1. Meillä on tämä, ja mulla on tulossa arviota näin hevostytön näkökulmasta. Tykkäsin kirjan sanomasta: kaikille on oma paikkansa ja kaikilla on oma arvonsa. Heppanäkökulmasta mulla on kyllä vähän arvosteltavaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei onpa hyvä, että bloggaat harrastusnäkökulmasta! Tieto-osuudesta en osannut itse sanoa mutta hyvä kuvakirja minusta näin muuta älyämättä :)!

   Poista
 2. Ikuisena heppatyttönä tämä menee heti lainauslistalle, jipii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kannattaa :)! Mutta en tiedä miten nuo yllä mainitut virheet vaikuttaa lukukokemukseesi?!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!