perjantai 11. syyskuuta 2015

Karoliina ja oikukas uni, lastenkirja univaikeuksista

Luimme taas ahmimalla loistavan Karoliina -kirjan! Karoliina ja oikukas uni -kirjassa (Otava, 2014, kirjastolaina) ekaluokkaansa päättävä Karoliina ei saa kevätiltaisin unenpäästä kiinni. Jos Karoliinassa on potkua niin voisi sanoa, että Karoliinassa on myös pientä rebeliä, sillä tämä tyttö ei jää sänkyynsä pyörimään, vaan lähtee vaikka katolle tiirailemaan veljen varastetulla kaukoputkella onko luokkakaverin tarina kuussa asuvasta pupusta totta!


En voi ymmärtää miten taitava Tuula Kallioniemi on! Tässäkin kirjassa kaikki on kohdallaan: Siinä on rullaava tarina, joka ei silti mene överiksi tai rauhattomaksi, siinä on paljon opetusta mutta samalla sitä rebeliä ja sekin niin taitavasti pilke silmäkulmassa tehtyä, ettei voi nipottaa! Ja kaikki tämä täydellisellä suomen kielellä ja kaikkia hihityttävällä huumorilla! Sillä hiivatti, kuten Karoliina noin kerran kirjassa sanoo, näitä kirjojahan tosiaan ahmitaan. Karoliina on kuin pehmolelu, jota kaipaa aika ajoin rutistettavakseen ja sitten tulee hyvä mieli!


Kirjassa tosiaan kerrotaan hyvin monta eri niksiä millä uni saattaa tulla paremmin, Karoliinahan reippaana lapsena kokeilee ne kaikki. Lopulta uni tulee, kun Karoliina löytää nukkumatin ja nukkumaijan bongailemassa lintuja keskellä yötä. Mutta kukahan tuo turvallinen nukkumatti onkaan joka tuo Karoliinalle taas hyvän mielen?


Aivan loistava kirja. Lukekaa Karoliinaa ehdottomasti!
Me kävimme jo lainaamassa seuraavan Karoliinan kirjastosta ja samalla palautin tämän, joten kirjanlainauskin unohtui tallentaa siinä tuhinassa. Joten lainataan sitten lastani aamupalalla:


"- Äiti, jatketaan heti sitä Karoliina -kirjaa!
- Mutta sehän loppui jo eilenillalla, kun luettiin sitä tunti putkeen..."

- eräs keittiökeskustelu bleuelassa

2 kommenttia:

  1. Ostin Siivouspäivänä kirppikseltä parikin Karoliinaa, jotka odottavat nyt kaapissa lasten varttumista. Ehkä maltan itse odottaa siihen asti. Ehkä en.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi mitä aarteita! Toivottavasti tykkäätte! Yllättävän paljon on tää kuopuskin jaksanut kuunnella Karoliinaa mutta selkeesti eskarille toimivin.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!