sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Lastenkirjavinkkejä keväältä 2015!

Heinäkuista sunnuntaita kaikille! Sinisen keskitien lastenkirjablogiin on ilmestynyt tänä keväänä 59 uutta lastenkirjabloggausta ja nyt nämä kaikki löytyvät päivitettyinä tuolta yläpalkkien, ei sivujen alta. Uudistin palkkeja laittamalla summittaista ikävinkkausta otsikoihin mukaan. Olen aiemmin tarkoituksellisesti vältellyt sitä, koska hyvä pahvikirja, siis niin sanottu vauvakirja, saattaa olla aivan loistava lukemista harjoittelevan ensikirja... Mutta jospa uudistus auttaa kirjaetsijöitä työssään :)!

Tarkkaavainen huomaa, että palkeissa on myös uutuussivu: Pidempiä lastenkirjoja. Lasteni kasvaessa myös luettavien kirjojen sivumäärät kasvavat ja lainaammekin paljon kirjoja kirjaston lastenkirja -puolelta, jossa hiimailee kanssamme jo itse lukevat koululaiset. Toivottavasti tämä vinkkipaikka löytää siis myös itsenäisiä lapsilukijoita!Olen esitellyt täällä nyt lähemmäs 300 lastenkirjaa. Joka kerta, kun saan kommentin sivuilleni eksyneestä tai jopa pitemmäksi aikaa jääneeltä lukijalta, ilahdun suuresti ja jaksan taas blogata eteenpäin! Lastenkirjabloggaukseni lähti aikoinaan hyvin luonnollisesta ilosta jakaa löytyneitä kirja-aarteita, sittemmin olen tehnyt yhteistyötä myös kirjakustantajien kanssa jo siitä syystä, että kirjastonhyllyt alkoivat tyhjetä ja huomasin, että lukijat usein toivoivat nimenomaan uutuuskirjavinkkejä. Ilmoitan aina postauksessani mistä kirja on saatu. Olen myös pääasiallisesti tehnyt itse kirjavalikointia pyytäessäni uutuuksia kustantajilta esittelyyn. Valitettavasti en ehdi esitellä kaikkia kirjoja, joista saan esittelykyselyjä kirjailijoilta itseltään tai kustantajilta. Bloggaajaharrastajan aika on rajallinen ja bloggaukseni periaate on aina ollut, että bloggaan vain silloin kun se hyvältä tuntuu.Huomasin bloganneeni kevään aikana paljon erilaisia kirjoja, johon olen pyrkinytkin. Pääasiallisesti vinkkini ovat lasten kuvakirjoissa mutta mukana on kasvava määrä pidempiä lukukirjoja. Lisäksi vinkeistä löytyy lasten tietokirjoja ja lempparialuettani: vauvakirjoja. Harmillisesti vauvakirjoja ilmestyy aika vähän per vuosi ja en enää oikein pelkän harrastuksen vuoksi tule ostaneeksi näitä kirjoja kaupastakaan (vaikka lapseni kyllä lukevat omistamiamme viikottain). Kirjastosta uudet vauvakirjat ovat taas mahtavasti aina lainassa! Tänä keväänä huomasin bloganneeni myös useasta lastenkasvatukseen liittyvästä kirjasta. Hmm, katsotaan jatkuuko trendi vielä syksymmällä...?


Iloisia kirjalöytöjä kaikille ja runsasta syksylukusatoa Sinisen keskitien seuraajille :)!


"Pikku Papu hoitaa iloista puutarhaa,
iloista puutarhaa..."

- Liisa Kallio: Pikku Papun laulut

4 kommenttia:

 1. Olipa hyödyllinen muutos, kiitos tästä. Meilläkin varovaisesti kokeillaan jo hieman pidempiä lastenkirjoja tuon 5-vuotiaan kanssa. Itsehän odotan kovastikin juuri näitä pitempiä kirjasarjoja ja satuja (mm. Maija Poppanen, Onneli ja Anneli, Harry Potterit yms.), mutta toistaiseksi saavat odottaa. Kiva saada ideoita tähän "välivaiheeseen".

  Voin muuten suositella sellaista sarjaa kuin Lasse-Maijan etsivätoimisto. Se on osunut ja uponnut täällä. :)

  J.
  Lapset 5v ja 2v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lainasin just Maija Poppasen mutta ei olla vielä kokeiltu. Kirjapino onkin tällä hetkellä, köh, aika iso :D!

   PIstetäänpä mielenkiintoinen nimi Lasse-Maijan etsivätoimisto korvan juureen, kiitos!

   Poista
  2. Onko se sattumoisin Marika Maijalan kuvituksella? Se kävi meilläkin ihailtavana viime syksynä, mutta oli vielä liian aikaista. Voisi kokeilla uudestaan loppuvuodesta.

   Ps. Täälläkin vinot pinot kirjoja odottamassa sekä jääkaapin ovessa lista kirjasarjoista... :)

   J.

   Poista
  3. No kun ei, taitaa olla vanhalla. Maijalan kuvitus olisikin upea, on mahtava kuvittaja ja Karoliina-kirjoissa niin ykkönen!

   Ps. Paras uutinen! Niin sitä pitää :)))!!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!