perjantai 26. syyskuuta 2014

Päivä eläinten autokorjaamolla

Sharon Renttan eläinkirjasarja on meidän perheelle tuttu. Omistamme joitakin vanhempiakin kirjoja. Renttan kirjoissa on esiteltynä ajoneuvojen lisäksi usein näihin liittyviä ympäristöjä ja tällä kertaa kirjassa esitellään autokorjaamo. Esikoiseni mielestä autokorjaamolla onkin tosi hyvä nimi, Bassetti ja poika, ja samaa mieltä on myös kirjan poika, varsinkin nimen kohdasta: poika.


Päivä eläinten autokorjaamolla (Kustannus-Mäkelä, 2014, suomentaja Terhi Leskinen) jatkaa hauskalla linjallaan. Oikeastaan tällä kertaa tarina on omassa suussani hieman richardscarrymaisen toteavampi kuin aiemmat ja näin ollen hauskempi kuin edeltäjänsä. Kirjassa kerrotaan erilaisilla tavoilla mitä autokorjaamolla tehdään ja kuvakirja on siis samalla myös tietokirja. Renttan eläinhahmoissa esiintyy jos jonkinlaista hiihtäjää (kuten myös meissä ihmisissä?), joka huvittaa minun lisäkseni myös esikoistani. Tässä kirjassa on muun muassa aika krantun oloinen kissa.


Mutta joskuspa autokorjaamollakin on hiljaista, mitäs tällöin siellä tapahtuu? Vai enteileekö hiljaisuus vain suurta onnettomuutta, jossa korjaajilla riittää kädet jalat täyteen työtä ja lopussa seisoo jäätelö. Senpä kehotan tästä hauskasta ja mukavasta kirjasta teidän itsenne lukeman. Kirja on oivallinen iltasatukirja, koska siinä ei tapahdu mitään liian jännää, eikä se nykystandardein ole liian kiihkeäkään, vaan kirja tuottaa vaan hyvää ja rentoa mieltä.


Kirjan kuvitus on persoonallista. Kuvituksessa näkyy kynänjälki ja se ei ole nykyaikaisen "täydellistä". Oikeastaan pidän ideasta enemmän, vaikka totta puhuen Rentan eläinkuvat eivät ole minun lemppareitani. Kuvituksessa on paljon katseltavaa ja siinä on pieniä humoristisia tietoiskumaisia kohtia. Siinä on hieman sarjakuvamaisuutta vaikka suurin osa kuvista onkin "perinteisempiä" sivun kokoisia kuvia. Pienen kirjaimista kiinnostuneen lapsen äitinä arvostan, että kuvituksessa on isoilla kirjaimilla tehtyjä ääniä kuten PIIP ja TÖÖT, sillä lukemista harjoittelevat voivat "lukea" näitä aikuisen kanssa.

Oletteko te tutustuneet Renttan kirjoihin?


Tulossa on vielä paljon mukavia syksyn uutuuksia. Yritän taas kirjoittaa ensi viikolle useamman esittelyn!
Mukavaa viikonloppua kaikille ja toivottavasti syysflunssat pysyvät teillä loitolla tai ainakin inhimillisissä mitoissa! Meillä on jo sairastettu rokkoa ja vaikka sun mitä. Mutta mikä parempaa kuin kääriytyä jo viilenevässä säässä sohvan nurkkaan lämpöisen lapsen kanssa ja lukea joku mieltä lämmittävä lastenkirja yhdessä, arjesta rentoutuen! Suosittelen. Käy myös stressilääkkeestä. Ja tätä lääkettä saa käyttää myös ennaltaehkäisevästi.


"Valtteri arvelee olevansa pian taitava mekaanikko.
Tänään Valtteri oppii, että auton katto ja ikkunat
kannattaa sulkea ennen kuin painaa autopesun nappia."


- Sharon Rentta: Päivä eläinten autokorjaamolla

4 kommenttia:

 1. Meilläkin on luettu näitä eläinkirjoja! Itse pidän kuvituksessa juuri siitä, että kynänjälki siellä täällä näkyy. Ja katsottavaa ja juteltavaa lasten kanssa riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin periaatteessa pudän juuri siitä että kynänjälki näkyy. Ehkä värit ovat aika haaleat makuuni tai jotain. No hyvähän tämä kuvitus on, enpä sitä. Kiva kirjasarja kaikenkaikkiaan :)!

   Poista
 2. Onko samassa sarjassa eläimet rakennustyömaalla? Hupsu aasi etsii omaa erityisosaamistaan. Kiva ja tykätty kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä eläinten rakennustyömaalla, kyllä :). Nämä on oikeasti kivoja! Kiitos Jenni ja Pepita kommenteistanne!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!