torstai 27. maaliskuuta 2014

Tämän päivän lastenkirjamme 2 (Blogien lastenkirjaviikko)

Toiset arkipäivät tuntuvat väsyttävämmiltä kuin toiset, mutta aina hyvät kirjat antavat lohtua. Tänään aurinkoisessa ilmassa ulkoillessamme, esikoinen totesi yhtä äkkiä: "Luetaan äiti tänään se Apo Apposen joulukirja!" . No mutta toki... Noin puolessa välissä Joulu on ovella, Apo Apponen! -kirjaa (Juhani Känkänen, teos 2013) esikoinen totesi, että: "Ja se toinen luetaan kans!". Toki... Sillä Hyvää huomenta Apo Apponen! on yhtä hyvä kuin se joulukirja, vaikka keväällä luettuna, ja kumpikin omassa luokituksessani viiden pisteen kirjoja (klikkaa kirjannimiä). Näihin kirjoihin kannattaa Tatu ja Patu-fanien tutustua, sillä näissä on huippuannos hyvää huumoria ja kielellistä leikittelyä!Kaksivuotiaallani on valloittava uhma päällä. Siis äänivallit ja pienen talon neliön valloittava. Tänään yritin vastata siihen pienillä päikkäkirjavalinnoillani. Eli hyvää mieltä ja vähän ymmärrystä.

Pupu Pikkuruinen on Gillian Shieldsin kirjoittama ja Polona Lovsin hyvin kauniisti ja hempeästi kuvittama kirja (Kustannus-Mäkelä, suomentanut Terhi Leskinen, 2013, omasta kirjahyllystä) perheen pienimmäisestä pupusta, joka ei osaa vielä pomppia. Ja äidille pitäisi saada lahjaksi kukkia puusta, mutta kun ei yllä, niin ei yllä! Mikä suru. Onneksi kuitenkin pieni pupu ymmärtää, että pienetkin asiat, kuten hän itse, ovat kauniita.
Toiseksi luimme suosikkini Tracey Corderoyn Tämä on minun! (Kustannus-Mäkelä, suom. Raija Rintamäki, 2012) kirjan, jossa Pikkukarhu harjoittelee Tiikeri pehmonsa lainaamista kaverille. Helppoa tämä ei ole mutta onneksi lopuksi saadaan sopu ja jäätelöä. Corderoylta tuli vasta uusi kirja, jota ihastelin tässä postauksessa. On myös erinomainen kirja uhmaikäiselle!

Kolmanneksi luimme Markus Majaluoman Hulda kulta, luetaa iltasatu! (Wsoy, 2010). Majaluoman lastenkirjat ovat myös Känkkäsen ja Havukaisten tapaan todella hauskoja kirjoja ja vähän samalla "twistillä", joten kannattaa ehdottomasti lukea. Ihan hirvittävän hyvä kirja ja kuvitus niin pikkutarkkaa, että voi vain ihailla.Iltalukuun meillä jäi päivään sopiva Tuula Korolaisen kirjoittama ja Christel Rönnsin Kissa Kilin kiukkupussi (Tammi) ja postilaatikkoon pyydöstäni kustantajalta tupsahtanut uunituore Ulla Lehtosen kirjoittama ja Sari Airolan kuvittama Metsä outo vieras (2014, Lasten Keskus), jonka esittelen blogissani myöhemmin.Olettehan jo lukeneet päivämme iloksi J. Pikkuketun, vierailevan kirjoittajan kirjoituksen? Laittakaahan lastenrunoilijalle rohkeasti kommenttia :)!
Vaikka kirjaviikkoväsymystä lienee jo vähän ilmassa (tai blogistilla huonosti nukuttujen öiden tuomaa päiväunitarvetta) niin huomenna jatkamme taas vähän erilaisin yllätyksin. Kannattaa siis olla valppaana!
Ja päivän uudet haastetekstit löytyvät täältä violetilla


"Ja katsokaa minua! Pupu Pikkuruinen huusi. Pomputi... pomputi... pump... hump... PLÖTS!"

- Gillian Shields: Pupu Pikkuruinen

6 kommenttia:

 1. Olipa mukavaa lueskella lastenkirjaviikon satoa! Ja taas tuli paljon uusia kivoja vinkkejä lastenkirjoihin, täytyykin kirjoittaa näitä taas muistiin kun huomenna kirjaston kautta vihelletään menemään. Meidän lähimmässä kirjastossa on muuten aulassa kuulemma joku satupeikkonäyttely, mahtaa olla aika kiva niin minulle kuin junnuneljäveellekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laitoin varauksen eilen kirjastoon viikon vinkeistä :). Toivottavasti teillä on ihana kirjastopäivä!

   Poista
 2. Voi, miten ihania kirjoja! Ja kaikki meillä lukematta! Onneksi yksivuotiaalla on vielä kuvakirjavaihe edessä. Apot menivät heti listalle ja Kissa Killiä juuri lainattiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apot, Kissa Killi ja Metsän outo vieras sopivat aika varmasti vielä esikoulu/alkuopetusikäisellekin. Ovat pitempiä. Apo on itsekin eskari.
   Toivottavasti Majaluoman pitkät kirjat on tuttuja esim Isä -sarja: Isä, rakennetaan maja! Ne on kans hauskoja :) Hulda ja Jalmari tyyliin.

   Poista
 3. Nämä ovat meillä ihan lukematta! Mikä menetys, mutta onneksi yksivuotias vielä ehtii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatella mitä ihania aarteita on vielä löytämättä :)!


   ***
   Ai niin kaikki muut kirjat on itse ostettuja, unohdin kirjoittaa tuonne postaukseen. Paitsi Pupu-kirja oli lahja, se on mainittu ja vika on pyydetty kustantajalta, sekin on mainittu. Jäi harmittamaan tämä epäselvyyteni.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!