keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kortteja kangaspaloista

Tilasin vasta kasan kankaita lastenvaatehöpötyksiini. Joistakin kangaskaupoista saa ylijäämäkangaspaloja ilmaiseksi tai pienellä rahalla askarteluun. Niinpä minä tilasin myös kasan niitä. Kun katselin pikkuruisia tilkkuja, keksin kortti-idean. Entäpä jos kankaita leikkaisi kivoihin muotoihin, liimaisi korttipohjalle ja tuunaisi siitä kortteja eri tarkoituksiin...? No, tällaisia näistä ensimmäisistä tuli! Ja Kusti sai taas polkemista.
Meillä on esikoisella minä itse päätän -vaihe taas kerran siinä kierteen kohdassa, jossa halutaan päättää omat nukkumiset. Tai siis valvomiset. "Minä en nuku enää päikkäleitä. Olen lopettanut ne. Ja yöunet!", hän ylpeänä julistaa. Jälkimmäinen on hieman mahtipontinen ajatus mutta ensimmäisen päätöksen kohdalla on täytynyt jo tehdä kompromisseja. Vaikka oma mielipiteeni on, että lapsi saisi nukkua ihan hyvin päikkäreitä sinne eskariin asti, niin minkäs mahdat, kaikki ovat yksilöitä. Ja meillä on mennyt viikko ilman päikkäreitä, päivälevon vietämme kuitenkin joka päivä (joka mahdollistaa äidin miniunet, kuopukset nukutuksen ja jättää aukon sille, jos päikkiin on vielä tarve palata). Tämä johtaa siihen, että olen saanut keksiä esikoiselleni hiljaista päikkäriaika tekemistä. Ja koska ipad-pelit ja telkkari ei ole joka päivän ratkaisuna omasta mielestäni ihan paras mahdollinen, niin olen yrittänyt keksiä myös muuta puuhaa. Koska askartelu ja piirtely on kesällä jäänyt vähälle (tosin pari kertaa olemme maalanneet ulkona ja piirto on toteutunut katuliiduilla), niin nyt nekin tuntuvat taas kiinnostavan erilailla sekä lapsia että minua. Jotain uusia pikkuhankintojakin olen syksyn varalle esikoisen puuhaksi hankkinut, sillä tarkoituksella, että tämä mutsi saa jatkaa päikkäriaikabloggailua jatkossakin mutta ehkäpä niistä joskus myöhemmin!


"Pienen pieni veturi,
aamulla kerran,
hieroi hyvin väsyneitä silmiään..."

- lastenlaulu

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :)), tulipa hyvä mieli kun tähän oli tullut kommentteja, olin ihan varma ettei tule :)!

   Poista
  2. Minun piti ihan tähän väliin tulla sanomaan että itse luin tämän kiireessä, mutta ihastuin vallan kortteihin, ja halusin tulla illalla ajan kanssa sen kertomaan :) Eli kovin ovat suloisia ja ihana inspiraation lähde. Rakastan korttien tekemistä, tästä se saa taas uuden ulottuvuuden!

   Poista
  3. Kaunis kiitos :))! Korttien teko on kivaa ja ajattelin, että pitäisi tehdä reissu tiimariin, eiku, korttipinovarasto, josta löytyisi aina vähän erilaista joka tilanteeseen...
   Nämä taitaa nimittäin kaikki olla jo kohta varattuja!

   Poista
 2. Ihania kortteja! Meillä Felix on sitä mieltä, että hänen ei tarvitse ikinä nukkua. Onneksi tämä on pystytty kiertämään sillä, että hän sitten vain lepää sängyssään - niin kauan että uni tulee. ;) Kohta alkaa "koulu", ja siellä jaksaakseen tarvitsee kyllä päiväunia, joten nukutaan niitä vielä kotonakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihan hauskoja ja ainakin persoonallisia :D, priimaa ei tule näillä aikatauluilla :D.

   Joo meillä on sama sääntö ollut pitkään, että levätä pitää, ja uni on näin aiemmin tullut mutta nyt raukka makaa paikallaan kunnes yhtäkkiä hiljaa kuuluu "aa aa auto aa aa auto se kulkee maantietä pitkin.." :D. Sitten pitemmän päälle hermostuu enkä itsekään jaksa kahta tuntia vaan olla niin hipsitään muualle. Päivähoidon pyörteissä päikät tulee helpommin varmasti kun neurologinen syöte on aika paljon stressaavampaa kuin tämä kotoilu, vaikka siltikin musta tän ikäinen saisi nukkua päikät kotoili tai ei!

   Poista
 3. Hienoja! Tein joskus joulukortteja samalla idealla. Kiva puuhailla noita lapsenkin kanssa.

  Ps. Hain pari uhmakirjaa kirjastosta, saas nähdä milloin intoudun lukemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös lahjapapereista saa kivoja kuvia kortteihin :).

   Jaaaah, mitäs kirjoja sait? Toiv the Uhmakirja :)!

   Poista
  2. The Uhmakirja joo, ja Raisa C:n kirja, jota suosittelit. Nyt lukemaan, vaikka päikkäritkin olisi paikallaan. :)

   Poista
  3. Saattaa uni voittaa täälläkin, kun on opintokirja kourassa päikkänukutuksessa :D!

   Poista
 4. Voi miten nättejä kortteja! Oletpa taitava, ja kekseliäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos :)! Ja uih, olipas kauniita kohteliaisuuksia, kiitos kovasti. Kauneus on katsojan silmässä, olen ehkä aiemmin ollut sellainen, että kaikki pitäisi olla enemmän täydellisesti, mutta nyt alan uskaltaa ottaa "taiteellista vapautta" ja ajatella, että "hei tästähän tulikin ihan kiva tällä aikataululla ja näillä materiaaleilla!". Se on aika vapauttavaa :)!

   Poista
 5. Hienoja kortteja!

  Meillä 4v saadaan huijattua päikkäreille kuuntelemalla äänisatua sängyssä. Jossain vaiheessa yleensä uni nykäisee.

  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ja hyvä vinkki, joillakin tuo on myös iltaisin käytössä :)! Pitää harkita jos joskus hankitaan joku kuuntelulaite muksujen käyttöön :).

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!