lauantai 3. elokuuta 2013

2-vuotias Sininen keskitie arpoo ja haastaa!

Sininen keskitie blogini täyttää kahden viikon päästä kaksi vuotta. Jotenkin kaksi vuotta tuntuu itselleni jo joltain. It's not nothing! Tämä postaus on 450:s postaukseni. Aika monta lainausta, aika monta tuumailua. Blogini alkutaipaleella pohdiskelin paljon äitiyttä ja pikkulapsiarkea, muutakin tuumailua mahtui joukkoon. Olin jo raskaana, kun aloitin blogini ja tämä väritti varmasti tekstejäni äidillisempään sävyyn.

Olen aina tuumaillut paljon ja kotiäitivuosinani olen lähes tukehtunut oman pääni sisäiseen keskusteluun. Äitiys nostattaa paljon ajatuksia, kuten myös ympärilläni kulkeva elämä ja liikehtivä maailma. Ystäväni sanoi kerran, että hän koki olevansa kotiäitivuosina yksinäisin, ja tämä tunne on minullakin ollut usein. Työvuosina läkähdyn sosiaalisuudesta, joten hiljaksiin leijailevan lumisateen katselu, tuhiseva nyytti sylissäni oli suuri, suuri muutos arkeeni ja antoi aivoilleni aikaa surrata, milloin tärkeämpiä milloin turhanpäiväisiä ajatuksiaan. Blogin kirjoittaminen on mainio apuväline tähän kotiäitiyden yksinäisyyteen, omien ajatusten pitkällisempään tuumailuun ja ajatusten vaihtoon. Se puhkuva into, mikä tulee, kun saamme oikein kunnon keskustelun blogien kommenttilaatikoissa tai jopa blogien välillä aikaiseksi! Ja yhtenäisyyden tunne, kun blogien kautta löytää tietyissä itselle tärkeissä asioissa samankaltaisia ihmisiä, se on tyydyttävää. Arvokasta.

Uskon oppineeni itsestäni ja paljon muistakin asioista blogien välityksellä. Blogin kirjoitus on toiminut minulla yhtenä ajatuksen välineenä. Blogini ei ole oikeastaan perinteinen päiväkirja, vaikka aika ajoin kuten toisen lapseni synnyttyä, tuntuikin mielekkäälle jakaa ensimmäisiä arkipäiviä myös lukijoilleni. Sittemmin kuopuksen kuukausipostausten loputtua (mikä oli muuten tosi kiva kokeilu!), lasten kuvakirjojen esittelyt ja oma lukeminen on tullut blogissani itselleni tärkeäksi ja mielekkääksi osaksi. Mietin hyvin usein olisiko minun pitänyt aikoinaan eriyttää lastenkirjablogi tuumailevasta ja arkisesta Sinisestä keskitiestä. Epäilen, että blogini epätasainen ja monitahoinen sisältö (marttailusta valokuvailuun) hämmentää monia lukijaehdokkaitani ja esimerkiksi kirjablogien seuraajat eivät jää blogini lukijoiksi, kuin ehkä selkessä kirjablogissa jäisivät (ja vice versa)?

Tuotekuva
Katri Kirkkopelto: Molli
(kuva Lasten Keskuksen sivuilta)

Olen hyvin iloinen, kun osa lukijoistani on ollut aktiivisesti kommentoimassa blogini alusta lähtien. Se on kannustanut jatkamaan, sillä kirjoittaminen julkisesti on minulle jännittävää- ja itse asiassa epätyypillistä itselleni. Enhän löydy vieläkään edes facebookista! Olen ollut valtavan iloinen, että lukijoita on tullut viime vuoden aikana lisää (enkä enää jännitä lukijamäärän kasvua) ja koska ilmeisen hyvä tapa saada teitä enemmän, more more more ja yllin kyllin, on järjestää arvonta, kerronkin ilomielin, että pyysin ihanaa Lasten Keskusta yhteistyöhön kanssani. 

Siispä, 2-vuotissynttäreiden kunniaksi, arvon tässä kuussa julkaistavaa Katri Kirkkopellon Molli kirjaa kolme (3) kappaletta. Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa pian uunituore ja ihanalta vaikuttava uusi lasten kuvakirja Molli:

"Molli on pieni ja kiukkuinen olento, joka asuu yksin suuren puutarhan keskellä. Sillä on haave. Se haluaisi ystävän, jonka kanssa voisi kuiskailla salaisuuksia, istua vierekkäin ihan hiljaa tai laittaa kaikki hyrskyn myrskyn. Ja mikä parasta - mököttää yhdessä! 
(...)
Molli on kaunis ja herkän humoristinen kertomus ystävyydestä ja yksinäisyydestä, kaipauksesta ja sisukkuudesta. Se on tarina meille kaikille, jotka ystävä tekee onnelliseksi." 
(teksti Lasten Keskuksen sivuilta)

Kirja kuulostaa omaan korvaani todella kiinnostavalta ja aihepiiri hivelee kivasti omia ajatuksiani elämästä ja ystävyydestä. Kaiken lisäksi luin juuri Kirkkopellon aiemman kirjan Millin tuumat, jonka tulen esittelemään teille piakkoin, kyseessä oli selvä 5/5 pisteen kirja, joka asettaa ainakin omat odotukseni Mollille korkealle!


Arpajaisten säännöt:

Jättämällä kommentin, saat yhden arvan. Arvon yhteensä kolme (3) Molli kirjaa, jotka saapuvat onnekkaille voittajille (3) Lasten Keskuksen kautta, kunnes kirja julkaistaan.

Jos olet sivupalkkini lukija, saat yhden arvan (vink vink).

Haaste kaikille:

Ja lisäksi jos kirjoitat blogiisi tekstin otsikolla "Luetaan yhdessä lastenkirjoja" (tai vastaava), jossa kerrot kuinka teillä luetaan lastenkirjoja, millaisia, milloin ja miten (tai vastaavaa) saat vielä yhden arvan. Mikäli sinulla ei ole blogia, voit kertoa lukutottumuksistanne (tai niiden vähäisyydestä!) myös kommenttilaatikossani. 
Tämän ideani tavoitteena olisi kannustaa blogiemme kautta aikuisia lukemaan lasten(sa) kanssa! Monella blogikollegallani on huomattavasti isompi lukijakunta, joita oma blogini ei lainkaan tavoita, joten voisitte liittyä tämän postauksen kautta lastenkirjaliittolaisiksini ja kannustaa perheitä lukemaan syksyllä ison kasan lastenkirjoja! Tämä on siis samalla haaste, johon saa ehdottomasti tarttua ilman arvontaan osallistumista.

Olkaa hyvä ja jättäkää kommenttilaatikkooni kuinka monella arvalla (max 3 arpaa) olette mukana tai mikäli et kommentista huolimatta osallistu arvontaan!

Arvonta-aika on  3.8.-17.8.2013. Voittajat julkistan pian tämän jälkeen. Onnea kaikille arvontaan ja iloisia lukuhetkiä blogien, aikuistenkirjojen ja lastenkirjojen parissa- yksin ja yhdessä! Toivottavasti joku ottautuu myös haasteeseeni mukaan (jos ei niin keksin uuden tavan haastaa teitä vielä uudestaan! Hah!).

Loppuun lainaan sentimentaalisesti ensimmäisen postaukseni lainausta:


"It's a jungle out there
Disorder and confusion everywhere
No one seems to care
Well I do
Hey, who's in charge here?
It's a jungle out there
Poison in the very air we breathe
Do you know what's in the water that you drink?
Well I do, and it's amazing
People think I'm crazy, 'cause I worry all the time
If you paid attention, you'd be worried too
You better pay attention
Or this world we love so much might just kill you
I could be wrong now, but I don't think so!
'Cause there's a jungle out there.
It's a jungle out there."

-Randy Newman (Monk-sarjan alkutunnari)

51 kommenttia:

 1. Taidan siis osallistua kahdella (2) arvalla...

  Luen lapsille - no, niitä "tavallisia" lastenkirjoja, ja niiden lisäksi tykkään saksankielisistä kirjoista, joita käännän lennossa suoraan lapsille. Lapset katsovat kuvia ja minä tulkkaan samalla. Myös ruotsinkielisiä on tullut luettua samalla taktiikalla. Tässä saan yhdistettyä oman rakastamani kieliharrastuksen lukuhetkeen. On kuitenkin oltava tarkkana että käännös on aina samantapainen, muuten lapset huomaavat.

  Ruotsinkielisiin kirjoihin kasvoimme, koska esikoisen vauvavuonna asuimme ruotsinkielisellä paikkakunnalla ja saimme neuvolasta sen kielen materiaalia.

  -nupsu

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea pian kaksivuotiaalle! Molli vaikuttaa suloiselta lastenkirjalta, kahdella arvalla mukana. :)

  VastaaPoista
 3. Mä osallistun kahdella arvalla. Tarvitaan todella lisää luettavaa.

  VastaaPoista
 4. Onnea paljolti! Minun mukulani ovat jo isoja mutta lähipiiristä löytyy paljonkin natiaisia, ketä lahjoa. Lukisin sen kuitenkin ensin itse :) Kahdella arvalla mukana...

  VastaaPoista
 5. Kiva, että kirja kiinnostaa ja kiitos nupsu haasteeseen vastaamisesta :)! Olen tehnyt saman yhdistelmän ja meiltä löytyy eri kielillä lastenkirjoja, tosin usea lähtökohtaisesti siksi, ettei niitä ole saanut suomennettuna!

  VastaaPoista
 6. Arvon tässä, että olisinko kahdella vai kolmella arvalla mukana. Jätän ehkä toistaiseksi kahteen ja jos ehdin postaamaan lukemisesta niin käyn huikkaamassa sulle :). Ihanaa, että arvot Mollin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja siis tärkein unohtui..! Onnea 2-vuotiaalle :). Alkaakohan nyt blogin uhmaikä :D?

   Poista
  2. Angstipostauksia odotellessa :)! Muistelin, että tämä kirja kiinnosti lukijoita, kun esittelin syksyn kirjoja, ja muistan myös että sinä pidit kirjan kannesta :)! Ja kiitos kiitos, vaikka synttärit ovatkin vasta kahden viikon päästä :).

   Poista
 7. Kolmella mukana. :) Naputtelen meidän lukutottumuksistamme lähipäivinä.

  Onnea kaksivuotiaalle! Näinköhän se uhma alkaa pian nostaa päätään? ;)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Tiina haasteeseen tarttumisesta!! Huippua ja odotan innolla postaustasi :)!
  Ehkä minun pitää lukea tuota kiukkukirjaa nyt uusin silmin, hehe. Eihän sitä tiedä vaikka nyt tällainen perushormoonivähäisempi mutsi alkaa löytää elämän epäkohtia blogissaan eri lailla! Tulta kynttilään, kuten esikoiseni aina Kuittia lainaa :D!

  VastaaPoista
 9. Hitsit, kaksi arpaa. Saisin kolme helposti, jos jaksaisin blogata aiheesta. Meillä luetaan satuja JOKA päivä/ ilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii kirjoitella, kaksi viikkoa aikaa :)! Lempikirjoista vaikka :)! No joo, ymmärrän toki että aika on rajallista :)! Kaksi arpaa on jo aika hyvä!

   Poista
 10. Osallistun kahdella arvalla, vaikka meinasin ensin kolmella. Tämä minun päivitystahti on vaan niin surkeaa että menee varmaan ensi vuoden puolelle ennenkuin saan purettua edes rahtusen ajatuksiani ulos :) Kirjoista minun on tosin ollut ajatuksena kirjoittaa.. Olemme kesän aikana niin huonosti lukeneet kirjoja kun ulkona on hilppastu niin paljon, ja Perkiön laulukirja on ollut oikeastaan ainut jota on luettu/laulettu. Sitä esikoinen rakastaa (ja kuopus haluaisi maistaa). Nyt olisi tarkoitus katsastaa kirjastot, mutta olen tosi nolon ongelman äärellä kun en tiedä mitä lähden hakemaan 2,5 vuotiaalle tyttärelleni? :) Hänellä ei ole kärsivällisyttä vielä satuja kuunnella ja tykkää yhäkin ihan simppeleistä kuvakirjoista missä voi nimetä asioita (tai nimetä meidät milloin miksikin hahmoiksi). Kovasti hän kirjoja rakastaa ja tykkää tutkia pieniä yksityiskohtia, joten mietin Richard Scarryn kirjoja, tai olisiko sinulla jotain ehdotuksia/suosituksia? :)

  Tosiaan, onnea 2-vuotiaalle! Mehän olemme melkein samaan aikaan aloittaneet bloggailun. Voi, muistan vieläkin niitä sinun vanhoja postauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki löytyy vinkkejä: Maisat, Tompat/Ainot, Oskarit, Jomppa Vompatit, Eläinten kaupunki-kirjat, Hulda ja Jalmari kirjat, pikkukarhun uusi potta, Toivon talvi, Pahalla päällä ym., Pupet, Muumit (luukku ja vauvakirjat), mahdollisesti jo Veera kirjat... Jokohan noista jotain ja jos tarvitset kirjailijat niin kysy vielä, ja ota selvää voiko kirjastoonne varata lastenkirjoja ilmaiseksi (ja netissähän homma hoituu kuin ohi mennen)! Ihanaa kirjastoreissua!
   Ja jos ehdit postata, niin laitat uuden arvan vielä vetämään :)!

   Poista
  2. Ai niin ja Teemu, Sanna ja Jussi kirjat!

   Poista
  3. Hel upeaa, kiitos kaikista vinkeistä! Olethan paljon kirjoista vinkannut blogissakin, mutta en ole tajunnut ottaa kirjojen nimiä ylös, mutta tässähän sain ison kasan ehdotuksia könttänä :) Maisa menee varmaan ensimmäisenä kokeiluun, sehän on hirmu suosittu!

   Poista
  4. Maisat on erinomainen aloitus, ole hyvä, ilo oli puolellani :)!

   Poista
 11. Onnea kaksivuotiaalle! :) Mä olen mukana kahdella arvalla. Ilmoittelen, jos saan kolmatta arpaa varten kirjoiteltua lukemisesta itsekin.

  VastaaPoista
 12. Kahdella onnekkaalla arvalla mukana!
  Arpakeijuille iloista työtä!
  :)

  VastaaPoista
 13. Onnea blogille! :)

  Alkuun kahdella arvalla mukana, jos saan aikaiseksi kirjoittaa aiheesta (sairaan hyvä idea muuten!), niin käyn kommentoimassa uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan tulla tsekkaamaan päivämäärä, kun laittelen ajastusta postaukseen. Sunnuntaina tulossa vielä Kuinka meillä luetaan -kirjoitus! :)

   Poista
 14. Onnittelut kohta 2-vuotiaalle!

  Jee, lastenkirjoja! Yksi lempiaiheistani :) Kahdella arvalla mukana. Ei ole omaa blogia (vielä), joten kommentoin tähän meidän lukutottumuksista.

  Meillä on siis 4- ja 6-vuotiaat tytöt ja iltasatu luetaan joka ilta ja jos on oikein herkullinen kirja menossa, sitä luetaan päivälläkin. 6-vuotiaamme lukee myös jo itse. Tämän hetken suosikkeja ovat Sinttu-ponikirjat. Tykkään ostaa kirjoja, mutta viime vuonna tajusin, että meidän uuden kodin lähellä on kirjasto, joten aloimme kulkemaan siellä viikoittain. Kirjoja ostaessa pitää kuitenkin vähän harkita mitä ostaa, mutta kirjastosta voi kantaa kotiin (lähes) mitä tahansa. Sitten kun löytyy joku oikein helmi, ostetaan se itselle.

  Tykkään kirjoista, joissa on jotain aikuisille ja lapsille. Esimerkiksi Heinähattu ja Vilttitossu -sarja on ihan huippu. Noin kuukausi sitten luettiin Timo Parvelan Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen ja täytyy tunnustaa, että ensimmäisen kerran tirautin kyyneleet lastenkirjaa lukiessa. Suosittelen lämpimästi! Siinä oli 126 sivuun mahdutettu (päästäisen) elämän koko kirjo nuoruudesta vanhuuteen. Se kirja meni hankintalistalle. Ja yksi helmi tulee vielä mieleen, Jakob Martin Stridin Jättipäärynä. Siinä on jännittävä tarina höystettynä ihan mahtavan runsaalla ja yksityiskohtaisella kuvituksella. Se tempaisi meidän tytöt mukaansa niin, että se piti lukea heti kaksi kertaa peräkkäin :)

  No mutta, tästä aiheesta voisin jaaritella loputtomiin, joten lähden aamukahville. Mukavaa viikkoa!

  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kirjoitus lukutottumuksistanne :)! Itse toteutan myös tuota kirjastosta ensikokeilua ja sitten helmet vasta ostetaan itselle. Toimiva kikka.
   Kiitos kovasti ja arpaonnea sinullekin :)! Kuten kaikille muillekin :)!

   Poista
 15. Saako etukäteisesti osallistua ihan kolmella arvalla, jos lupaa tällä viikolla tarttua myös haasteeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti :)! Kiva juttu että osallistuit kumpaankin :)!

   Poista
 16. Onnea 2-vuotiaalle! Tartuin haasteesen, joten kolmella arvalla mukana :)

  VastaaPoista
 17. Minun on pitänyt jo pitkään kertoa blogissa meidän maanantaisista kirjastoreissuistamme, joten otan haasteen vastaan. Saanko kolme arpaa nyt heti, vai kaksi arpaa nyt ja kolmannen sitten kun blogiteksti on ulkona? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme toki :)! Odotan mielenkiinnolla kirjastoreissuraporttia :D!

   Poista
 18. Onnea kaksivuotiaalle!

  Olen mukana ainakin yhdellä arvalla (tämä kommentti). Jos ehdin, tartun myös haasteeseen (takaraivossa on kolkutellutkin kirja-aiheinen kirjoitus). Lukijaksi rekisteröityminen ei ole minulle luonteva tapa lukea blogeja, joten en viitsi sitä vain arvan takia tehdä. Vaikka vakilukijasi toki olenkin, ja blogistasi kovasti pidän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea arvontaan sinullekin :)!
   Minulle nuo lukijahommat on tulleet vähän niin kuin kannustajajoukoksi (facebookissa ne tykkään kommentit on varmaan sama juttu :D) en ole älynnytkään sitä lukemisen kannalta aiemmin, vaikka niinhän ne toki kirjautuu sinne lukupaikkaan mikälienimi, jota en itse käytä :).
   Laita vielä viestiä jos postaat lukemisesta niin pysyn arvoissa mukana, en ehkä muuten muista, vaikka tähän jatkeeksi :)!
   Kiva jos haasteeseen tarttuu jokunen bloggaajakin :)!

   Poista
 19. No niin, kahdella arvalla mukana, eli tarkoitus olisi väsätä lukuaiheinen postaus myös, haaste oli mainio idea. Ja onnea blogille, 450 postausta on jo melkoinen pino!

  VastaaPoista
 20. Yhdellä mukaan. :) 2-v kans luetaan joka päivä, nyt suosikkina Mikko Mallikas.
  martikainenpaivi@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Onnea ihanalle blogillesi! Meidän 2-vuotias on varsinainen lukutoukka, joten päivittäin luetaan useita kirjoja. Äitiä vaan alkaa jo vähän kyllästyttää aina samojen kirjojen lukeminen yhä uudelleen ja uudelleen...
  Mukana yhdellä arvalla; palkintokirja vaikuttaa kerrassaan sulkoiselta.
  -Aada-
  aho_immonen(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Molli kirja vaikuttaa tosi kivalta, ja olen löytänyt blogisi kautta loistavia kirjoja niin itselleni kuin lapsille :) Kokeilen onneani yhdellä arvalla.
  nimim. Pinkkis
  girlwithoutwings(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 23. Onnea ylläolevillekin arvontaan :))!
  Kylläpä sananne on lämmittänyt, kiitos tosi paljon!
  Voisinpa jakaa teillä kaikille tämän kirjan!

  Sillä tänään sain Mollin luettavaksi ja huojentuneena ja varsin suurella ilolla voin kertoa, että kirja ON HYVÄ!
  Katsotaan ehtisinkö esitellä sen vielä tällä viikolla :)!

  VastaaPoista
 24. Onnea blogikonkarille! :)

  Osallistun kolmella arvalla, jos haasteeseen voi vastata myöhässä (tämä nykyinen postaustahti...), muuten kahdella. Rouva on hyvä ja tuomitsee kuinka parhaaksi näkee. :)

  VastaaPoista
 25. Hienoa että ehdin mukaan kirja-arvontaan yhdellä arvalla. Meillä lukuhetket ovat muuttuneet tosi kivoiksi kun olemme päässeet siirtymään paksusivuisista "vauvakirjoista" ihan oikeisiin kirjoihin joissa on jo kunnon tarina.
  Nimim. Pikku pikkuruinen

  VastaaPoista
 26. Yhdellä arvalla mukana. Kiitos huipusta blogista! T. Kymmenkuisen kirjatoukkapojan äiti virve.tossavainen ät gmail.com

  VastaaPoista
 27. Meillä luetaan kuvakirjoja, päivä- ja yöunille mennessä olohuoneen sohvalla. Osallistun kahdella arvalla.
  Nimimerkki Neiti Kesäheinä

  VastaaPoista
 28. Poikamme, 2 v, tykkää jo itsekin lukea kirjoja, vaikka toki hänelle myös luetaan. Suosikkeja ovat Puppe-kirjat ym. luukkukirjat.
  2 arpaa.
  -minttu47-

  VastaaPoista
 29. Kaksi arpaa minulle, kiitos! Lukeminen on rakas harrastus, onneksi lapsikin on innostunut. Eli luetaan yhdessä ja erikseen, joka päivä vähintään unisadut. Koska lapsi on vielä pieni, lyhyet tarinat ovat parhaita. Hiisukas

  VastaaPoista
 30. Kaksi arpaa kiitos!
  Meillä esikoistytär jaksoi jo pienestä asti kuunnella tarinoita tosi hyvin, kun taas pikkuveljelle on viime aikoihin asti, siis n. 2,5v kelvannut vain ajoneuvojen valokuvia sisältävät kuvakirjat... Viime viikkoina tosin hänkin on yhtäkkiä innostunut kuuntelemaan vähän monipuolisempaakin lukemista ja nyt pitäisi äidin äkkiä rynnätä kirjastoon hakemaan lisää Jusseja, Tomppia, Teemuja ja Sannoja, kun ne kerran näyttävät uppoavan! Jee!

  VastaaPoista
 31. Onnittelut synttäreiden johdosta! Meillä luetaan kohta viisivuotiaalle esikoiselle hyvin monenlaisia kirjoja. Mimmi-lehmistä siirryttiin keväällä "Perheeseemme kuuluu leijona" -kirjaan ja sen jatko-osiin lapsen omasta pyynnöstä. Nyt innostavin kirja tuntuu olevan lasten Kalevala. Kuopus 3 v ei jaksanut Elsa-leijonan elämästä niin kiinnostua, mutta Kalevalan tarinat uppoavat jo.

  VastaaPoista
 32. Onnea kaksivuotiaalle blogille! Itse luen 2-vuotiaalle esikoiselle aina iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Kirjastosta lainataan iso pinkka kirjoja, joita luetaan. Meillä on myös päivisin pieni lukutuokio, jossa kuopus, 5kk on myös mukana kuuntelemassa ja silloin pienet/lyhyet kirjat on mukavia. Yritin kannustaa miestä myös lukemaan satuja omalla kielellä, mutta hän osti soivan kylpykirjan, joka tällä hetkellä saa vain itkua aikaan, eikä hän ole viitsinyt lukea sen enempää.

  VastaaPoista
 33. Mä osallistun yhdellä tai kahdella arvalla - kirjoitin nimittäin juuri tiistaina blogiini aiheesta ennen kuin olin nähnyt tätä arvontaa, niin en tiedä lasketaanko sitä :D

  Blogissani on myös maanantaina tulossa lastenkirja-arvonta. Hauska yhteensattuma sekin.

  Taidan tulla lukemaan blogiasi toistekin, tämä oli mukava löytö.

  VastaaPoista
 34. Ilmottaudun kahdella arvalla mukaan. Ehdin sentään, en tajua miten olen missanut tämän vaikka ahkerasti seuraan blogiasi. Lukijaksi rekisteröityminen ei ole ollut tapana enkä pelkän arvonnan takia siihen lähde nytkään. Kerron siis tähän meidän lukutavoistamme.

  Esikoisen kanssa (3v) on aina luettu paljon, alkuun katseltiin vauvakirjoista pelkät kuvat ja iloittiin kun lapsi oppi tunnistamaan eläimiä ja asioita kysyttäessä. Esikoinen on lukenut paljon myös yksin ja hänelle on luettu iltasatu n. 1,5 vuotiaasta lähtien. Päiväunikirjoja meillä ei ole luettu, koska esikoinen nukahti aina joko rattaisiin tai kainaloon. Nyt kun hän ei enää joka päivä nuku päiväunia, pidämme kuopuksen päikkäriaikaan pienen rauhoittumishetken sohvalla ja usein luetaan silloin yhdessä, ihan kuten tekin. Suosikkeja meillä ovat olleet Tomppa-kirjat, Maisat, Puppe, Mikko Mallikas, Maisat, Hulda ja Jalmari ja sitten ne kiinnostavat mitä kirjastossa tulee vastaan. Kirjastossa käymme monesti joka viikko, esikoinenkaan ei ehdi kyllästyä kun kirjat vaihtuu usein. Poika myös tykkää kaikesta missä on autoja, traktoreita, rekkoja jne, ja hänellä onkin pari ihan omaa, oikeaa tietokirjaa hienoine kuvineen vanhoista autoista ja traktoreista, niitä hän useimmiten haluaa lukea yksin.

  Kuopus (1v) on itsekseen lueskellut pahvikantisia kirjoja jo pitkään, hänen kanssaan myös katsotaan yhdessä niitä kuvia ja nimetään asioita. Vielä hän ei tietenkään jaksa pitkää tarinaa kuunnella, mutta kiinnostusta kirjoihin muutenkin kun pureskeltavana kyllä riittää. Ja iltasadun hän kuuntelee samalla kun esikoinen. Menee vähän siinä siivellä, kuten kuopus usein :)

  lintunen81 (at) gmail piste com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Kiva kun vastasit ja kerroit lukevasi blogiani :). Meillä näyttää olevan saman ikäiset muksut ja kirjatkin kuulostavat kovin tutulle :D! Kaksi arpaa kuitattu :)!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!