perjantai 16. joulukuuta 2011

Äidin vastassa on talo

Olen lainannut kirjastosta yksittäisiä vauva tulee taloon -tyylisiä kirjoja ja yksi viikolla lainatuista oli Äidin vatsassa on talo (Andreae, Giles). Hieman hämärän oloinen kirja runohahmotelmineen mutta ideana on kuvata sitä, mikä on oleellista eli, että äidin maha kasvaa isoksi (toivottavasti ei talon kokoiseksi) ja äiti on vähän väsynyt ja joskus pahoinvoiva.

Oikeastaan nämä kirjat toimivat ihan hyvänä terapiana myös minulle. Olo on taas ollut monta päivää vähän väsynyt ja pahoinvoiva, näin lievästi sanottuna. Ja jopa lastenkirjan sanat: "Joskus vauva voimat vie, ja äiti sairastaa. Ei ihme että pahoin voi, kun talon kantaa saa!" , ontuvine kuvauksineen voivat koskettaa herkkää ja väsynyttä mieltäni. Ja herättää jopa siihen todellisuuteen, että aina ei tarvitse jaksaa, joten tänään en siivonnut, en laittanut ruokaa, ei käyty lenkillä, eikä kaupassa ja ei tehty mitään joulun eteen.

Mutta sen puolesta kävimme katsomassa 15 minuuttia kaivinkonetta ulkona, emme kiirehtineet yhtään mihinkään, luimme kymmenkunta kuvakirjaa sylikkäin, luimme liian pitkään Muumien Taikatalvea, nukuin pitkät päikkärit ja join kahvia pitkään ja hartaasti vain istuen. Luin joulun parasta höpöä, eli uutta Tuija Lehtistä (Miss Seinäruusu), samalla kun lapseni leikki.

Koti oli isin tullessa kaaoksessa mutta niin vain selvittiin illasta ilman mitään ongelmia. Plus onpahan sitten mitä joulusiivota :D .

Osaakohan joku vinkata hyvää vauva tulossa -kirjaa meille?
Mahdollisesti vielä sellaista, jossa riimit yltäisivät parempaan kuin: "Tahtoisin jo tavata tämän vauvaolennon. Vaan isä sanoo "Malttia, sen ovi ahdas on." " Hmm. No luetaan meillä kyllä Barbababojakin, jotka lienevät yhtä hämärässä kirjoitettu.


jk. Otsikko on tarkoituksellisesti yhtä hämärä :D


"[Elaine at her apartment with Carol, Gail and Lisa.]
CAROL: ...but because it comes out of your baby, it smells good!
ELAINE: Well, that's...that's sweet.
GAIL: Being a mother has made me feel so beautiful.
CAROL: Elaine, you gotta have a baby!"


-Seinfeld, The Soul Mate

2 kommenttia:

 1. Ihan paras vauvanvenaus-kirja meillä oli Sanna Pellizzionen " Onni-pojasta tulee isoveli" :) Muutkin Onni-kirjat ihan parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni kirjat ovat erilaisia. Kuvitus on niin minimalistinen, että on hilkulla kantaako se minun silmissäni. Tarinatkin ovat muistaakseni pitempiä, jotka eivät 1-2v esikoiselleni ehkä tuolloin niin avautuneet. Yritänpä joskus uudestaan.
   Ja näitä vauvakirjoja minulle tulikin perintönä vino pino, joista voisi kehitellä jo jonkun palkinnon. Itsestäni ehkä parhaita vauvakirjoja on Sanna sarjan Sanna ja pikkuveli (Wolde).

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!