perjantai 12. lokakuuta 2018

Mestarietsivä Peppunen on syksyn tapaus

Nyt se on tapahtunut: tämä kirja vietiin käsistä, sen halusi lukea IHAN ITSE kumpikin lapseni, siitä on siis myös tapeltu, sitä on luettu ääneen myös iskälle ja se löytyy koko ajan ympäri meidän kämppää. Syksyn tapaus lastenkirjamaailmassa on täällä: Mestarietsivä Peppunen (nemo, 2018, Tanaka ja Fukasawa, suomennos Mayu Saaritsa, esittelykpl)!


Kuva otettu kustantajan sivuilta
Mestarietsivä Peppunen muistuttaa varsin paljon tyypillistä brittietsivää, apulaisensa Brownin kanssa. Peppusen näössä on kuitenkin jotain kummallista. No, jätetään tämä havainto kirjaamatta, mutta se kannattaa pitää mielessä, koska sillä voi olla osuutta tarinan tapahtumiin. Mestarietsivä Peppusen kirjassa on kaksi arvoitusta, jotka Mestarietsivä Peppunen ja sinä ratkaisette. Mestarietsivä opettaa kirjassaan siis myös sinut etsiväksi. Sinun täytyy vain osata muistaa, tutkia ja tulkita. Koko kirja on täynnä tätä päättelyä vaativaa puuhaa erittäin hauskalla ja antoisalla tavalla. Lisäksi saat etsiä peppuja parilta sivulta. Mutta se yksi kohtaus. Sitä en kerro.

Kuvitus on todella mahtava, sarjakuvamainen ja selkeä. Ihanan retromainen ja samalla tyylikäs ja formaattiinsa täydellinen!

Mestarietsivä Peppunen aiheuttaa ihastelua, huudahduksia, iloa, huutonaurua ja nahistelua lukijoiden kesken, koska kaikki haluaa lukea tämän omissa käsissään pidellen. Lue siis sinäkin. Ja äkkiä.
Voi toivottavasti näitä tulee lisää!!!


"Hmm, tämä haiskahtaa."

- Mestarietsivä Peppunen

4 kommenttia:

 1. Hahaa, vaikuttaapa hauskalta. :D Minäkin huomasin Peppusen kustantajan katalogissa, mutta en jotenkin syttynyt sille siinä. Tämä sinun postauksesi kyllä houkuttelee tutustumaan kirjaan.

  Ps. Tuo kuva ei näy ainakaan minulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua, meillä kirja on ollut hitti.
   Kuva näköjään näkyy jossakin, toisessa ei. En tiedä onko syynä blogger vai kustantajan rajoitukset sivuillaan. Olipa miten oli, näillä mennään.
   Kuva löytyy myös tästä:http://nemokustannus.fi/kirjat/mestarietsiva-peppunen/
   Kiitos kommentista :)!

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, tilasin heti, sytytti!

  -Nupsu :)

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!