perjantai 1. kesäkuuta 2018

Uusi Ruu-hahmo, Mörkylin väritystä ja Virtasten menoa

Annakarin Garhamilta (Otava, esittelykpl, suom. Anne Luukkainen, 2018) on suomennettu nyt keväällä kaksi hauskaa arkista kirjasarjaa lapsiperheille. Toisessa Ruu käy ensikertaa leikkaamassa hiuksiaan (luimme sen kirjastolainana) ja tässä Ruu menee ensi kertaa lentokentälle. Kirjan kuvitus on tosi mukava, värikäs ja kiinnostava. Kirjasarjasta tulee hieman mieleen myös kotimainen versio Elsa ja Lauri -kirjat, joissa myös on ollut aiheena matkustaminen (kuten myös keväänjuhlat ja niissä käyttäytyminen).Lensimme talven aikaan ensi kertaa lentokoneella ja olihan se jännittävä juttu- kaikille. Kenttärutiinit olivat kymmenen vuoden tauon jälkeen hukassa myös aikuisilla (ihana, että kentällä on nykyään neuvontaa!) ja lapsia kummastutti varmasti lähes kaikki ympärillä tapahtuva- lentokenttäbussista lähtien. Siksipä siis nämä kirjat, joissa käsitellään lapsille uusia asioita (vaikka ne aikuisena voivatkin olla arkisia), ovat tosi kivoja ja tärkeitä. Lapset rakastavat ennakointia epävarmoissa tilanteissa. Ja itse asiassa varsin arkisessakin elämässä.
Ruu lentokentällä kirjassa on oikein mukavasti kuvattu lentokentän turvatarkastuksia (sitä hipaisutestiä, mikälie, ei ollut tässäkään kirjassa) ja matkalaukkujen luovuttamista, sekä itse pitkästyttävää lentoa ja nousuja ja laskuja, joissa korviin voi alkaa sattua. Garhamin kuvituksessa on kivoja pikku kikkoja, kuten lelupupu joka kuvittelee pomppivansa pilvien päällä. Kirja on hyväntuulinen ja hempeän hauska.


Onkohan teillä tulossa syksyllä ensimmäinen lentomatka? Tykkääkö lapsenne lentämisestä? Meillä lapset eivät kokeneet lentämistä mitenkään huippuna (vaikka reissu meni oikein hyvin) ja toiveena olikin päästä kesällä vähän eri tavoin reissuun. Kukahan arvaa mikä kohde on kyseessä, kun asiaa kysytään alkuopetuikäisiltä lapsilta? Veikkaan vaan, että se matkustusosuus istumisineen on tylsää olipa kone alla mikä tahansa.
Reissuille kannattaakin usein varata paljon tekemistä: puuhakirjoja, -kortteja, musiikkia, kirjoja, äänikirjoja, leluja ja pelejä. Tänä keväänä saimme kokeiltavaksi Mörkylin värityskirjan (Kustannus-Mäkelä), jossa on hauskoja pisteyhdistelyjä (etsin näitä tehtäviä joskus ja eipä ollut helppo tehtävä) ja piirto- ja värityspuuhia tutun Mörkylin hahmojen kanssa. Oikein hauska puuhakirja!
Monen kesälomareissu suuntaa tänäkin kesänä varmasti huvipuistoon? Toisille huvipuistot ovat arkisempia mutta suurimmalle osalle huvipuistomatka saattaa olla varsin jännittävä ja jopa kesän kohokohta! Anneli Kannon (kirj.) ja Noora Katon Virtaset huvipuistossa (Karisto, 2018) kirjassa kuvataankin monipuolisesti huvipuiston ilot ja pahoinvoinnit- ja jopa vaarat. Menevä kirja, menevillä kuvilla on oikein osuva näin kesän korvilla.

Mukavia kesälomaretkiä kaikille! Palataan matkusaiheeseen vielä kesän mittaan. Sain vielä kevään lopuksi vinon pinon esittelykirjoja, joten seuraavaksi seuraa monta mukavaa ja lempeää kuvakirjavinkkiä  lapsiperheille.
Toivottavasti blogin matkassa vielä lukijoita?


"-Olemmeko me nyt lähteneet pois? miettii Ruu.
-Ei, äiti vastaa. Me olemme nyt tulleet perille."

- Annakarin Garham: Ruu lentomatkalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!