perjantai 25. toukokuuta 2018

Pikkulin syntymäpäivä

Pikku Kakkosesta tuttu animaatiosarjan Pikkuli on nyt saanut myös oman kirjan. Metsämarja Aittokosken Pikkulin syntymäpäivä (Kustannus-Mäkelä, 2018, esittelykpl) on usealle lapselle tutusti kuvitettu kirja, jossa Pikkulille on tulossa synttärit. Pikkuli innostuukin lahjatoiveissaan melko lailla överisti ja ehtii laittamaan kavereilleen oikein yksilölliset lahjatoiveet, mitä kaverit voivat hänelle lahjaksi tuoda- vanhempien seuratessa asiaa vierestä.


Vanhemmat ja sisarukset pohtivat kovasti miten puuttua asiaan ja samalla Pikkulin isä huolehtii, ettei varmasti asiassa tulisi Pikkulille paha mieli- Pikkuli kun vasta harjoittelee asioita! Kaverukset ehtivät  jo kummaksua ja säikähtääkin mahtipontisia lahjatoiveita ja tilanne herättää hämmästystä. Kun Pikkulin syntymäpäivä koittaa, ketään ei saavukaan synttäreille. Äkkiä Pikkuli hoksaa olevansa yksin ja tajuaa olleensa ahne. Lopulta kuitenkin perhe ja suku yllättää Pikkulin ja Pikkuli saa lahjaksi pienen punaisen auton, sekä hämähäkin kutoman trampan- ja Pikkuli on käänteestä varsin iloinen.Lahjarohmuaminen on synttäriaikaan varmasti monelle lapsiperheelle tuttu aihe ja on mukavaa, että aiheesta on tehty kirja. Tuttu kuvitus kiinnostaa varmasti pikkukakkoslapsia kirjan äärelle.
Itse jäin hieman pohtimaan Pikkulin perheen tapaa ratkaista tilanne ja Pikkulin joustavuutta ja ymmärryskykyä tilanteessa- mutta hei animaatioissa ja saduissa kaikki on mahdollista ja ehkä överimpikin tarina jää paremmin ajatuksellaan mieleen kuin joku toinen ratkaisu. En tiedä.
Olisikin kiinnostavaa kuulla mitä muut olette tästä kirjasta pitäneet? Seurataanko teillä Pikkulia? Meillä lapsi tunnisti Pikkulin vielä, joskin itse tunnustan jääneeni kyllä jo näistä lastenohjelmista hieman takavasemmalle ja kaikki hahmot eivät ole enää tuttuja. Myös Pikkuli oli minulle kirjan kautta uusi tuttavuus.


"Illalla uupunut Pikkuli halaa isää ja äitiä ja kuiskaa:
- Tämä oli paras syntymäpäivä ikinä!"

- Metsämarja Aittokoski: Pikkulin syntymäpäivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!