tiistai 27. maaliskuuta 2018

Meidän ja muiden ystävät

Mary Hoffmanin ja Ros Asquithin kirjasarja jatkuu. Vaikka nämä kirjat eivät minusta ole oikein sarjakuvamaiselta kuvitukseltaan sangen puoleensavetäviä, niin oikeasti kirjat ovat tosi hyviä! Ja itse asiassa lapseni ovat aina olleet kiinnostuneita myös kirjan kuvituksesta ja kokevat sen hauskaksi ja kiinnostavaksi. Toivattavasti olet jo lukenut aiempia kirjoja, kuten Meidän ja muiden vihreä kirja  ja Meidän ja muiden tunteet ?


Kirjojen aiheet ovat usein melko rohkeitakin ja kirjoissa pidetään yllä elämän rikkautta tosi hienosti. Kuvituksesta löytyy tasa-arvoisesti erilaista sakkia tämän päivän pikku hiljaa hyväksyvämpään tapaan. Siltikään kirjat eivät tuputa yhtään mitään, eikä missään nimessä saarnaa tai paapo, vaan esittelee reippaasti ja hauskalla tavalla koko elämän kirjoa.Meidän ja muiden ystävät (Lasten Keskus, 2018, suom. Maisa Tonteri) käsittelee ystävyyttä ja miten ollaan kavereita ja myös tilannetta mitä sitten jos vaan ei ole kaveria tai halua olla jonkun kaveri. Kaveriksi luetaan myös vaikka esineet (ja kirjat!) ja mielikuvituskaverit. Samalla kirjassa pohditaan miten voi aloittaa juttua uuden kaverin kanssa tai miten voit puhua kaverille kivasti TAI ikävästi. Nämä puhekuplamaiset lisäykset kirjan laidoilla on välillä vähän huvittaviakin.


Meidän ja muiden ystävät oli kirja, joka kiinnitti lapseni huomion täysin. Kirjan alussa on hyvä kikka saada huomio heti puoleensa, haastamalla löytämään jo aiemmista kirjoista tutun kissan joka sivulta (joka löytyykin yleensä melko helposti). Kirjan kokonaisuus on minusta mukavan selkeä, tekstiä on melko vähän per sivu ja kuvituksessa paljon katseltavaa ja kommentoitavaa. Olisin luullut, että lapseni olisi jo vähän kyllästyneitä näihin kirjoihin, mutta väärin luulin, kirja oli tosi kiinnostava ja suosittelen ehdottomasti lapsiperheitä ja varsinkin lapsiryhmiä lukemaan tämän. Kirja sopii loistavasti tunne/kaveritunneille niin päiväkotiin kuin vielä kouluunkin! Vink vink!


"Ystävyys näyttää usein olevan jakamista.
Vanhempana saatamme jakaa ajatuksia ja mielipiteitä tavaroiden sijasta."

- Meidän ja muiden ystävät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!