keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Valitse lemmikki ...ja opi pitämään siitä huolta

Katarina Belajovan ja Petrsa Bartikován kirjoittama ja Aneta Zabkován kuvittama Valitse lemmikki ...ja opi pitämään siitä huolta (Otava, 2017, suom. Sari Luhtanen, esittelykpl) on suloisesti piirretty lasten tietokirja erilaisista lemmikeistä. Paksusivuisemman kirjan aukeamilta löytyvät myös  lisä"pikkukirjat" ja aluksi kirjassa on eläinhyrrä, josta näet kyselyn lopuksi mihin kategoriaan lemmikinhankkijana kuulut.


Lemmikin hankkiminen on vastuullista puuhaa ja kaikilla ei ole mahdollista saada lemmikkiä esimerkiksi allergioiden vuoksi. Kirjassa on tavanomaisten kissojen ja koirien lisäksi esitelty myös liskoja, sirkkoja ja kotiloitakin. Kirjassa on koetettu kuvailla mitä kunkin eläimen hoito pitää sisällään. En mene takuuseen ihan kaikesta tekstistä, joskin kultakalamaljat sentään kiellettiin mutta samalla sirkalle kuvattiin sopivaksi vanha hillopurkki...Eläintietokirja on varmasti monen eläinrakkaan mieleen. Tämäkin kirja toimisi hyvin pulpettikirjana jos haluaisi lukea lyhyissä pätkissä pieniä juttuja. Teksti on melko pientä mutta selkeäfonttista.
Tyttäreni mielestäni kirjassa oli parasta "ne hamstrerit ja kissat ja koirat", eli ilmeisesti kuvitus osui kohdalleen- ja sehän onkin kovin söpöä, hauskaa ja hempeää!


"Koira tarvitsee säännöllistä ulkoilua.
Kävelyretkillä se saa loikkia ja päästää höyryjä. Joudut ehkä
heräämään vähän aikaisemmin, mutta eihän se haittaa!
Kais inä tekisit mitä vain parhaan ystäväsi puolesta?"

- Valitse lemmikki ...ja opi pitämään siitä huolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!