perjantai 20. lokakuuta 2017

Uusi kuvitettu Potter

Tämän syksyn odotuimpia kuvituksia oli minulle ehdottomasti Jim Kayn kuvitus Harry Potter ja Azkabanin vanki -kirjaan (Tammi, 2017, suom. Jaana Kapari, esittelykappale). Sain siitä jo instan kautta esimakua ja meinasin kuolata... Siis katsokaan nyt:


Meillehän kävi aikoinaan niin, että aloitimme Harry Potterien luvun kuvitetuista kirjoista Harry Potter ja viisasten kivi, ja lukukokemus oli sensaatio, joten sitten jatkoimme kuvitettuna Harry Potter ja salaisuuksien kammiolla mutta sitten kuvitetut versiot eivät pysyneet lukutahdissamme, joten aloimme nauttia ne kuvittamattomina versioina. Tällä hetkellä luemmekin jo Puoliveristä prinssiä.... Voimmekohan koskaan enää olla ilman keskenolevaa Potteria? Entä miten ihmeessä pystyn lukemaan ne viime kirjojen kauheimmat kohdat ääneen? Yksi pahimmista kuolemista on nyt kuitenkin takanapäin. Olin koko loppuillan järkyttynyt kokemastani :D. Lapsi otti tilaneen paljon lungimmin- olihan se van tarinaa!


Mutta onneksi on nämä kuvitetut! Jim Kayn uskomaton taidenäyttö kirjoissa ei jätä kylmäksi, vaan minussa nousee halu lukea jälleen kerran yksi parhaista Pottereista eli Azkabanin vanki, jossa tarinaa riittää ja juonenkäänteitä. Azkabanin olemme lukeneet jo aiemmin ja esitelleet sen täällä.


Kirjamessut lähestyvät ja me kaikki kirjojenystävät odotamme innolla (ja vähän rahallisesti kauhulla) mitä kaikkea messuilta tänä vuonna löytyykään! Vaikka tänä vuonna aion ehkä enemmän keskittyä kuuntelupuoleen ja vain nauttia viisaampien keskusteluista ja puhelahjoista, tulen taatusti tsekkaamaan nimenomaan lastenkirja-annin messuilta. Varsinkin kun osa pyytämistäni kotimaisista kirjoista jäivät nyt saamatta, koetan saada niitä näppysiini vielä messuilta tai kirjastosta.

(tosin huonetilamme huutavat, että älä... nimim. suursiivousta vastikään tehnyt)


Jotta jos etsit jo kirjoja pukinkonttiin- tässäpä kuvitetussa Potterissa jo yksi melko vahva ehdokas <3!


"JORDAN! MAKSETAANKO SINULLE TULISALAMAN MAINOSTAMISESTA?
JATKA SELOSTUSTA!"

- J.K. Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki

2 kommenttia:

  1. Tämä tulee takuulla hankittua. Aion kerätä nämä kaikki lasten kirjahyllyyn, vaikka siellä ne ovat jo kuvittamattominakin versioina. Potterit ovat kuitenkin lasten lukutaidon kulmakiviä, joten niihin kannattaa sijoittaa kaikki liikenevät euronsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on nyt kanssa kaikki kirjat omana <3! Ja nämä kuvitetut pitää saada kans. Kävin jo eilen neuvotteluja miten monta pelipäivää tän kirjan lukemisesta saa :D. Lupasin melko monta koska olis uskomaton saavutus jos lapsi lukua tän itse <3! (Ja on kuule jo luettu, kuunneltu, katsottu leffana... ja silti kiinnostaa!)

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!