perjantai 16. kesäkuuta 2017

Kesäkirjoja koululaiselle!

Muistakaa koululaiset, vasta lukemaan oppineet ja taitavammatkin lukea myös kesällä. Lukunopeus kehittyy koko ajan, ja se helpottaa lukusujuvuuttasi ja luetun ymmärtämistä. Ja niitä taitoja tarvitsemme koko elämän!

Se vielä pitää muistuttaa, että kesällä kannattaa lukea pelkästään kirjoja, mistä tykkää.
Ei yhtään tylsää tai puuduttavaa, vaan sellaisia, joista saa kivat kiksit, olipa se uusi Super Mario Bros pelikirja (kuten meillä, kun ostin sen tänään kirjakaupasta ilolla, kun pyyntö kävi!! vinkvink!), Harry Potter, Aku Ankka tai lyhempi kuvallinen lukukirja.

Ja tässäpä kesän kovia lyhkäisempiä kirjoja, joita minä olen napsinut lukuvuoden uutuuksista. Kaikkia yhdistää kutsuva kuvitus, joka on minusta varsin tärkeä asia, jotta kirja alkaa kiinnostaa. Lempparini, ja myös poikani lemppari, on ehdottomasti Zapfin poikkeuksellisen laadukas, suuraakkosin tavutettu, 41 sivuinen Kirjatiikeri -sarjan kirja: Paluu Robomaahan. Zapfin kuvitus on suorastaan huimaavaa verrattuna useimpiin ensilukukirjoihin, eikä tarinakaan ole pöllömpi. Paluu Robomaahan jatkaa Akun tutustumista Robomaahan, josta hän löytää ystävänsä Betan tosi kehnossa kunnossa... Miten Beta saadaan kuntoon ja pilaako ilkeät pikkurobot Akun suunnitelmat? LUE NIIN TIEDÄT!
(suom. Seija Kukkonen, 2017, Kustannus-Mäkelä, esittelykpl)
Toinen vinkki on Sinisen banaani -sarjan Tavallinen Taneli, jonka valitsin hauskan kannen takia. Tanelin koulussa on kykykilpailu mutta Taneli ei keksi mikä oikein olisi, kun on niin ta-val-li-nen. Mitä höperyyksiä muut esittävät? Entä löytääkö Tane omat piilevän kykynsä? LUE NIIN TIEDÄT! Lapseni arvio oli, että tässä kirjassa ei tapahtunut kovinkaan paljon asioita ( :DD)
(teksti Nadin, kuvitus Serrano, suom. Terhi Leskinen, 2017, Kustannus-Mäkelä, esittelykpl)Kolmanneksi vinkkaan historiasta kiinnostuneille uuden alkaneen kirjasarjan Pronssikauden seikkailuja (Petojen armoilla ja Metalliukko), joita odotin innolla ja onnekseni löysinkin ne kirjastosta lukuumme. Hyppää kirjan kyytiin! -kirjasarja on kirjoitettu suuraakkosin. Tarina kertoo 3000 vuotta sitten asuneesta perheestä ja heidän kahden lapsensa seikkailuista. Kirjoissa on tarinan muodossa (ja lopussa tiivistetystikin) kiinnostavaa tietoa Pronssikaudesta esim. metallien sulatuksesta sekä metsästyksestä. LUE NÄMÄ NIIN TIEDÄT ENEMMÄN!
(Shoo Rayner, suom. Terhi Leskinen, 2017, Kustannus-Mäkelä)

Kannattaa tsekata myös Kian helppolukuisten kirjojen vinkit kesälomalle Luetaanko tämä? -blogista!


"Silloin Aku muistaa vaarin sanat:
'Kaiken voi korjata,
jos on oikeat välineet!'
hän säntää matkaan."

- Zapf: Paluu Robomaahan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!