perjantai 23. kesäkuuta 2017

Julia syö kaiken

Hellurei kaikki taaperoiden vanhemmat! Julia -kirjoja on tullut lisää! Eva Erikssonin ja Lisa Moronin (äiti ja tytär) Julia -sarja on ihan täysi klassikko jo syntyessään. Kirjan taustalta löytyy Lisan oma Julia -tytär ja ehkäpä siksi tarinat ovat aitoudessaan äärimmäisen osuvia.


Julia -kirjojen teksti istuu napakasti ja mukavasti suuhun (hehe) ja sitä on juuri sopivasti taaperolle ja isommallekin luettaessa. Olen lukenut tämän Julia syö kaiken (Kustannus-Mäkelä, 2017, suom. Raija Rintamäki, esittelykpl) vähintäänkin kymmenen kertaa, koska se on tosi hyvä iltasatu. Se on lyhyt, se on hauska, se on sympaattinen ja se heittää päivän huolet hus pois! Ja kuten sanottuna, se on niin aito.

Julia syö kaiken Julia syö kaiken -kirjassaan. Onneksi ei itse kirjaa, kuten aikoinaan kuopukseni tapasi tekemän. Julia maistelee ulkona hiekkaa, sisällä muovailuvahaa ja jopa koiranruokaa. Mutta ruoka ei maistu tietenkään, EIPÄ TIETENKÄÄN! Mutta jälkkäri saattaisi kyllä mennä... Miten tuttua!


Tarina on siis tuttu kaikille vauvojen ja taaperoiden vanhemmille. Suun kautta lapsi tutustuu maailmaan, ja se on hyvä se, vaikkakin aikuiselta se vaatii kovasti vahtimistyötä. Juliakin ehtii maistaa jo JÄNIKSENPAPANOITA! Minkäs autat, kun oli niin kiehtovan näköisiä pallukoita...


Hauska juttu, että isommat lapseni tykkäävät silti näistä kirjoista, vaikka kohderyhmä on selkeästi pienemmät lapset. Ehkäpä kirja on hauskasti itsetuntoa pönkittävää, että on jo isompi eikä noin hölmö. Samalla saa ehkä kuvitella miten kivaa oli olla pienempi ja hölmömpi? Kirjan kautta ollaan myös muisteltu (muttei maisteltu) mitä kommelluksia lapsen Julian ikäisenä itse puuhasivat.

Julia on kaikin puolin niin söpö tapaus, uskomattoman mahtavan Eva Erikssonin kuvituksenkin ansiosta, ettei tuota vipeltäjää auta muuta kuin rakastaa.
Mielestäni Julia -kirjat pitäisi löytyä kaikkien lapsiperheiden kirjakaapista ja ihan omana.

Hyvää juhannusta kaikille lukijoilleni!
Blogissa esitellään vielä pari lastenkirjaa ennen heinäkuuta ja sitten blogi jää todennäköisesti kuukauden kesälomatauolle. Syksyllä jatketaan uusin kirjoin, koetan saada lomallani blogisuunnitelman tehtyä ja kirjat varaukseen.
Kesän aikanakin kannattaa seurailla kauppojen kirjahyllyjä: taitaapi ainakin uusi Tatu ja Patu ilmestyä jo heinäkuussa!!
Muistakaa lukea lomalla ja rentoutua yhdessä ihanien lastenkirjojen ääressä!


"Nyt karkkipaperikin loppui.
Löytyisikö jotain muuta mutusteltavaa?"

- Eva Eriksson ja Lisa Moron: Jullia syö kaiken

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!