sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Karhu joka sanoi pöö!

David Walliams on jo vakiinnuttanut vahvan paikan lastenkirjailijana ja olenkin itse jo löytänyt Walliamsin toistaiseksi selvästi parhaan kuvakirjan, josta tykkäsimme todella paljon lasten kanssa. Mutta harmi kyllä kirja on vielä in english, joten en omaa oikeutta sen esittelyyn blogissani. Mutta myös Karhu joka sanoi pöö! -kirjassa alkaa olla sellaista hyvää hassuttelua (eikä ärtymyksen tasapainottelua, kuten Walliamsin ensimmäisessä kuvakirjassa!), joka viihdyttää mukavasti (Kustannus-Mäkelä, 2017, suom. Raija Rintamäki, esittelykpl).


Kirjassa on nimensä mukaisesti vallaton jääkarhu, joka tykkää säikytellä muita eläimiä. Tämä tietysti saa aikaan vaaratilanteita ja suoranaista ärtymystä. Pohjoisnavalle tulee filmausryhmä, joka tarkoittaa sitä, että eläimillä on mahdollisuus tulle KUULUISAKSI!!! Kaikki koettaa olla edukseen, mutta mitää tekee jääkarhu?Tokihan muut eläimet haluavat laittaa karhun lopulta ruotuunsa. Sillä niinhän se on, että rajansa kaikella. Joskus leikkiminen, pelleily ja vitsailu menee yli ja silloin se ei ole enää hauskaa. Tämä on varmasti jokaiselle tuttua huttua.


Walliamsin kieli sujahtaa mukavalla tavalla ja huumoria on mukavasti hieman seesteisemmän ja normatiivisemman alun jälkeen juuri mukavalla yllätyksellisellä ja hieman överillä tavalla. Olemme lukeneet kirjaa useita kertoja iltasaduksi ja kirja jopa hieman paranee toistojen myötä. Tony Rossin kuvitus on tuttua ja mukavalla tavalla välin sarjakuvamaisempaakin puhekuplineen kaikkineen.

Saako teillä säikytellä? Mikähän jytky meitä illalla odottaa?


"Minä lähden etelänavalle ja
teen ohjelman pingviineistä.
Ihmiset pitävät pingviineistä.
Pingviinit ovat kilttejä!"

- Walliams, Ross: Karhu joka sanoi pöö!

2 kommenttia:

  1. Tämä toimi meilläkin nelivuotiaalle. Mainiota, vähän anarkistista ja osuvasti piikikästä meininkiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anarkistisuus kuvaa hyvin Walliamsin kirjoja, niissä vähän irrotellaan sopivasti ja pikkuisen yllättävästikin. Vitsi kun olisin voinut vinkata siitä vielä suomentamattomasta teoksesta, siinä oli just sopiva määrä anarkiaa :DDD! JOspa se tulee suomeksi vielä, tekstikin olisi jo valmiina,

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!