tiistai 21. helmikuuta 2017

Sinä olet Super-Rakas

Ninka Reittu on uskomattoman taitava kuvittaja ja olemmekin aiemmin lukeneet hänen melko pitkähköjä kuvakirjoja, joiden kuvituksen laatu on ollut kansainvälisen maineen luokkaa ja seikkailut vauhdikkaita ja hauskoja. Kun havaitsin uutuuksissa Reitun uusimman, noin 30 sivuisen kirjan, Sinä olet Super-Rakas (en ole varma kirjoitanko nimen oikein, Otava, 2017, esittelykpl), halusin saada tuon kirjan blogiesittelyyn jo suuresta mielenkiinnosta- mitähän nyt!


Pidemmän aikaa blogiani seuranneet ehkä muistavat, etten ole söpöjen lastenkirjojen suursyömäri, joskin koetan niitä sinnikkäästi aina aika ajoin lukea ja täälläkin esitellä. Reitun kirja vanhemman ja lapsen rakkaudesta kuulosti itsestäni aluksi hieman haastavalta mutta onnekseni sain yllättyä iloisesti.

Iso ja minä ovat kuvituksen perusteella selvästikin supersankareita. Minä-muotoinen pikkuinen on  kasvava lapsi, joka haluaa kokeilla ja kuulla mitä Ison rakkaus kestää. Ja Iso nimeää ne kaikki asiat mitä me vanhemmat varmasti haluamme lapsillemme välittää. Että rakkaus ei lopu lapsen rajoittamiseen tai huomion jakamiseen kännykän kanssa (hauska kohdennettu kohta tähän aikaan!), vaan Iso rakastaa senkin jälkeen kun Minä muuttaa pois kotoa.Ninka Reittu on tehnyt loistavan lasten kuvakirjan. Tällä kertaa kuvituksen ja tekstin suhde on loistavassa tasapainossa ja kirjan pituus on oikein hyvä. Kirja on mielestäni upea kirja hieman taaperoikää jo ylittäneelle lapselle, ja sen tarinan voi salaa kuunnella myös paljon isompikin lapsi, sillä siinä on tärkeä sanoma kaikille. Kumpikin lapsistani katsoi kuvat todella tarkkaan ja toivottavasti myös kuulivat kirjan tarinan kunnolla- halausten saattelemana! Reitun kuvitus on täyttä laatua ja kuvitus ja teksti on loistavalla huumorilla kyllästetty, jolloin muuten herkästä aiheesta ei tule lainkaan liian lälly, vaan se pysyy mukavan arkisessa balanssissa.


Tämä kirja sopii loistavasti myös lahjakirjaksi lapsiperheisiin ja samalla se iskee osuvasti tunnekirjojen kasvavaan joukkoon. Lämmin kirjasuositus juuri sinulle!


"- Toisinaan minua kiukuttaa ja haluan sanoa sinulle rumia kakkasanoja. Tai tehdä jotakin niin tyhmää, että sinun rakkautesi säikähtää, minä uhosin."

- Ninka Reittu: Sinä olet Super-Rakas

4 kommenttia:

 1. Mä tykkään tästä myös kovasti! Usein nämä tykkäysaiheet otetaan puheeksi joidenkin yybersöpöjen pupujen tai nallejen kautta, mutta paremmin nämä tykkämisjutut menevät ainakin meillä uppoavat tässä muodossa, turhasta hattaraisuudesta purettuna.

  Tekijän aiempi tuotanto on multa mennyt ohi, mutta kun rupesin hahmottelemaan omaa postaustani aiheesta (juu yhä kesken...) löysin googlaillessani sinun vanhan postauksesi jostain hänen aiemmasta kirjastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on oikein hyvä :)! Ja sull on mun luonto, minäkin tykkään ettei liikaa lässytetä ja huumori on monissa tilanteissa hyvä olla mukana :)!

   Poista
 2. Tämä oli minusta ihan superihana olematta liian lälly. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin taisin itsekin kirjoittaa :)! Hyvä kirja. En oikein itse ole ylihempeiden kirjojen ihailija, aina pitää olla vähän pilkettä silmäkulmassa... :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!