maanantai 6. helmikuuta 2017

Sakke Sokkelopoliisi

Kirjastosta löytyi hieno, iso, puuhatyylinen kirja: Sakke Sokkelopoliisi, Kadonnutta sokkelokiveä etsimässä (Sets, suom. Anna Kokko, 2016). Hiro Kamigazin ja IC3DESING kuvittama (?) ja Chihiro Maruyaman kirjoittama kirja kiinnitti heti huomioni ja nappasin kirjan ilolla mukaani, koska tiesin lasteni tykästyvän tähän. Kirjastoreissuilta palatessa parhautta on se, kuinka innolla lapseni kaivavat löytämäni kirjastoaarteet esille ja alkavat ahmia kirjastakassin sisältöä!


Kyseessä on siis sokkelokirja, suurine, upeine kuvineen, joista löytyy sekä sokkelo, jota seurata mutta myös erilaisia asioita joita etsiä isosta, erittäin runsaasti kuvitetusta kuvasta. Piilotetut aarteet, kuten myös teksti ja muut höpötykset, löytyvät kuvan alalaidasta. Sokkeloissa on mukavaa haastetta ja varsinkin pikkukuvien etsiminen oli meistä äärimmäisen mukavaa. Tuijotimme kirjan kuvia kolmistaan pitkiä hetkiä, yhdessä aarteita etsien. Jokaisessa kuvassa on myös pienen pieni tarina, jossa annetaan mukavaa salapoliisivinkkiä, kuinka sokkeloa kannattaa edetä.


Kuvitus on tosi mahtava, ja sitä saattaa vain ällistellä ilolla. Kuvista löytyy useita hauskoja yksityiskohtia, jotka hauskuuttivat lapsiani ja tekivät etsimisestä vieläkin hauskempaa.


Kuvan etsimiskirjat ja tehtävät ovat hyvää harjoitusta hahmotustaitojen (joka on oppimistaitojen yksi perusta) harjoitteluun. Yksityiskohtien etsiminen, näönvarainen pähkäily, malttaminen ynnä muu tulee tällaisten kirjojen äärellä kuin ilmaiseksi. Toivottavasti jokaisesta kodista löytyy yksi etsimiskirja lastenhyllystä. Jos ei, tämä kirja on loistava vaihtoehto. Vink vink!


"Voi ei! Carmen parka on eksynyt kylään. Epäröinnille ei ole aikaa. Aloita kiipeämällä ylös puiden latvuksiin,..."

- Sakke Sokkelopoliisi

2 kommenttia:

  1. Mitenkäs meillä on jäänyt tällainen kirja kokonaan huomaamatta? Heti kirjastosta varaukseen! Lapsemme rakastavat kaikkia etsimiskirjoja, ja viisivuotias on todella villinä kaikista sokkeloista. Reuhurinne-sokkelokirja kulkee usein mukaan hoitoonkin, ja sänkyyn mukaan tietty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on oikeasti hyvä!!! Vähän jo vaativampi, eli en suosittele 3-v. Mutta jo 5-v. eteenpäin, kannattaapi kokeilla!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!