perjantai 6. tammikuuta 2017

Sinisen keskitien vuoden 2016 parhaita kirjalöytöjä!

Vuodenvaihteeseen kuuluu viime vuoden muistelu ja varsinkin uuteen suuntautuminen. Nyt minäkin sain jo ensi kevään esittelykirjoja pyydettyä kustantajilta. Jes, tosi kivoja on luvassa! Jonkin verran esittelyt kaventuu tiukentuneiden kustantajien vaatimusten myötä, johon en pysty lupautumaan tällä harrastuspohjallani mutta toivon kovasti, että ehdin tänäkin vuonna bongailemaan kirjaston uutuushyllyjä ja napsimaan kivoja löytöjä myös sitä kautta!


Vuonna 2016 luimme uutuuksien lisäksi klassikoita. Nalle Puhista lähdimme ja loppuvuosi meni Harry Potterin kanssa (kuten myös alkuvuosi 12017)!"Huli vili hunskeli,
hippeli huppeli
muutu sinä minuksi
ja minä muutun sinuksi!"

Parasta!


Vuoden odotetuimpia meidän perheessä...
Alas Taikavirtaa ja Mestaritontun tarinat jäivät mieleen hyvinä lukukokemuksina. Yllä olevissa kuvissa myös muita kirjoja, joita on meillä luettu ahkerasti vuoden aikana.


Keväällä ja syksyllä pidettiin tietokirjaviikkoja. Tietokirjoja lapsille kannattaa välillä kurkkia myös "aikuisosastolta".


Keväällä 2016 pääsimme Luen itse- kirjoihin <3! Seikkailu Robomaassa oli loistava kirja ja ilokseni ilmoittelen, että keväällä esittelen kirjasarjan toisen osan Kustannus-Mäkelän kustantamana!Meidän tutustuminen Mimmi-lehmään on käynyt lähinnä sarjisten kautta. Tämä jatkuu myös keväällä!
Vuoden värityskirja oli meillä Prinsessavärityskirja!!!

Kirsi Kunnas on lastenkirjallisuuden mestari.
Vuonna 2016 on  kirjoituksia tullut näköjään 137, joista varmaan kaikki ovat kirjaesittelyjä yksittäistä kirjoitushairahdusta ja paria tehtäväkirjaesittelyä lukuunottamatta. Ja tällä linjalla jatketaan myös vuonna 2017.

Tähän bloggaukseen kokosin kuvia vuoden 2016 lukemistamme sykähdyttäjistä. Valokuvat lastenkirjoista on aina ihanan hyväntuulisia, joten aloitetaan vuosi oikealla hyväntuulikuvapostauksella!


Viime vuosi oli Roald Dahl -juhlavuosi. Ja se näkyi vähän sattumalta myös blogissani, aivan kuten jo vuonna 2015...
Kotimaisia vauvakirjoja tulee vuosittain vähän, mutta sitäkin jytkympää laatua! VAU ja Brum Brum!


Lasten Keskus jatkaa tätä superhauskaa Onks noloo? -kirjasarjaa keväällä 2017 ja Sininen keskitie lukee tuon kirjan varmasti!


Koolla ei ole aina väliä. Katri Tapolan ja Alessandro Pelliccionin Pelätin jarastas on ajankohtainen ja upea satu. Etsikää tämä pikkukirja kirjastoistanne, vaikka suurennuslasia käyttäen!Miten hienoja kirjoja, miten hienoja kirjailijoita ja kuvittajia! Jos aikuisblogissani olen huomannut suosivani nyt enemmän ulkomaisia kirjoja niin lastenkirjojen kanssa ei näin ole käynyt. Meillä on kotimaassamme uskomattoman taidokkaita lastenkirjailijoita, joiden laadukasta työnjälkeä katsoo ja lukee ilolla ja todella tarkoitukseensa sopivasti, eli lapsen kanssa kirjasta nauttien. 

Tästä suuren suuri kiitos kaikille kotimaisille lastenkirjailijoille ja niiden parissa työskenteleville (kuvittajat, kirjailijat, suomentajat ynnä muut tekijät), teette valtavan tärkeää työtä <3! Pidetään lippu korkealla!

Uuden OPS:n vuoksi tunteista ja tunnekasvatuksesta kertovat kirjat olivat syksyn 2016 hienoa satoa. Piki oli minulle ehdottomasti ykkönen. Keväällä 2016 Lasten Keskukselta tulee myös nuorten tunnekasvatuskirja, jota odotan pienellä jännityksellä.

Siiri -kirjat ovat meidän tytön lemppareita. Myös Maurit alkavat olla jo klassikoita! Kaksi loistavaa päiväkori/eskarikirjaa!Mahvata vauvakirja Anne Vaskolta ja ajankohtainen kännykkäkirja Pukkien pikku pila.Suomen täyttää 100 vuotta, jolloin Suomen lasten Suomi on melko osuva kirja!
Blogini loppuvuoden ilotulitukset tulivat laatukirjailijoiden kirjoista: Toiveretki, Mur ja Pikkuapina <3!Kirjat, jotka myyvät! Mahtavaa, että näin on! Kunkin tulee löytää oma kirjansa... Valinnanvaraa on!
Mikä on sinun lapsesi lempikirja?


Toivotan kaikille loistavia kirjalöytöjä vuodelle 2017!

Ja nyt saatte toki esittää toiveita millaisia kirjoja toivoisitte esiteltävän vuotena 2017? 

Kuvakirjoja, pidempiä satukirjoja on luvassa, tietokirjoja oli keväälle tarjolla vähemmän, runokirjoja taisi olla lähes nolla... (pitänee kaivaa omaa kirjastoa esille!) ja myös aloittelevien, juuri lukemaan oppineiden -lastenkirjaesittelyt jatkuvat!


"Sitten kun vanhenemme, emme ehkä ole 
enää niin toimeliaita. Mutta ihmiset
elävät nykyisin kauemmin ja tuntevat
itsensä hyväkuntoisiksi ja terveiksi
yli satavuotiainakin. Useimmilla
vanhoilla ihmisill on edelleen hauskaa,
ja heillä on elämänmittaisia muistoja."

- Hoffman, Asquith: Meidän ja muiden kehot

8 kommenttia:

 1. Mukava katsaus menneeseen kirjavuoteen. Keskimmäinen lapsemme on ihastunut Pää tyynyyn! -kirjaan ja hokee itselleen: "Pahuksen ankka!", kun tekee jäyniä tai kujeilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)!
   Se on kyllä pahuksen ankka kun tulee jatkuvasti häiritsemään toisen unta!
   Mukavaa uutta vuotta sinunkin lastenkirjablogiin ja hienoja arvioita!

   Poista
 2. Mukava pläjäys viime vuodesta. Nalle Puh ja Kuka pelkää noitia luin itsekin ja pidin kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :))! Olet lukenut loistavat kirjat. Dahlia kannattaa kahlata enemmänkin jos ei ole tuttu :). Saas nähdä mitä klassikoita tänä vuonna lukisi. Kaislikossa suhisee olisi hyllyssä... Entä vanha kunnon Herra Huu?!

   Poista
 3. Toiseksi nuorimmainen luki juuri IKJ:n koulun lukudiplomiin. Hurrasin! Kyseessä on 9-vuotias poika, jota on patistettu lukemaan kiristämällä. Jotain kuitenkin kolahti yhtäkkiä.

  Itkosen Tiira tiiraa tiiraa ja Tatu ja Patu sekä Siiri ja heppa huoleton on luettu meilläkin. Ihania tietysti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurraan myös, vau!! Voin niin tajuta lapsesi kolahdusta, koska Dahlilla on sellaista rohkeutta tarinoissaan, että ne kiinnostavat minuakin ihan eri tavalla kuin moni muu lastenkirja. Mahtavaa, että rohkeita kirjailijoita on olemassa.

   Ihania tietysti, nämä on niitä vakiolemppareita :)!

   Poista
 4. Mun suosikkeja viime vuodelta olivat Pää tyynyyn ja Antero, ja tietenkin tuo Prinsessavärityskirja, jota on mennyt myös kavereille synttärilahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita meilläkin luettiin viime vuonna paljon ja kumpikin jäi hyllyymme :)!
   Prinsessavärityskirjaa myös minä olen ostanut lahjaksi, se on mahtava :))!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!