torstai 12. tammikuuta 2017

Ryhmä Z ja lohikäärmeen kita

WSOY julkaisi viime vuonna mielenkiintoisen, helppolukuisen kirjasarjan, nimeltään Lukupalat (loistava nimi!). Olin tästä ajatuksesta hyvin innoissani. Sain kokeiluumme Tapani Baggen ja Carlos Da Cruzin Ryhmä Z ja lohikäärmeen kita (2016). Kirja kuitenkin odotutti itseään melko pitkään kaapissamme. Huomasin jo alkuselailulla, että kirjan tarina on kuitenkin sangen pitkä aloittelevalle lukijalle. Syksyn mittaan kirja ei myöskään lähtenyt lapseni omatoimiseen lukuun kirjapinosta, jota aina hänelle tarjoilin pientä palkkiota vastaan.Luimmekin kirjan siis kahdestaan. Ryhmä Z ja lohikäärmeen kita kertoo lapsista, jotka etsivät kadonnutta Ariadne -pikkusiskoa. Matkalla löytyy myös muita kadonneita ja tekijäksi epäillään lohikäärmettä. Kirjan kuvitus on mukava, hauska ja sen määrä on kirjan parhautta. Aloittelevalle lukijalle kuvituksen määrä saisi minusta ollakin runsas. Ja tarinan lyhyt ja lennokas.


Jäin vähän pettyneeksi kirjan suhteen. Todella harmin paikka, koska tämä on juuri sitä kirjallisuutta, jota toivoisin kustannettavan ja laadukas kotimainen tuotanto on loistava idea! Mutta en voi taaskaan muuta kuin haikailla Kustannus-Mäkelän Vihreitä banaaneja! Ne ovat juuri sopivia kirjoja vielä harjaantuneemmallekin lukijalle, joka ei ole sisäsyntyisesti niin kiinnostunut lukemisesta/ viihdy paikoillaan hyvin kauaa, mutta haluaa kokea lukukokemukseksi koosteisen kokonaisuuden, eli lukea yhden kirjan kokonaan.

Kun menin kirjamessuille, sain yhden toiveen: osta Vihreitä banaaneja. En ostanut, sillä kaikki oli jo myyty.


"Topi nosti etusormen pystyyn. Hän oli taas saanut ajatuksen."

- Tapani Bagge ja Carlos Da Cruz: Ryhmä Z ja lohikäärmeen kita

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Harmi, että nämä olivat pettymys. Minua jäi nyt vaivaamaan nuo Vihreät banaanit. Mitä ne ovat ja miksen ole koskaan edes kuullut niistä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kyllä oli mutta idea on hyvä :)

   Ja tässä sulle banaaneja :D :http://www.kustannusmakela.fi/app/product/list/-/id/35/ ;))

   Poista
  2. Vihreät banaanit on aina myös loppu kirjastosta!!

   Poista
 3. Sinulla on tästä hyvin samankaltainen mielipide kuin minulla. Minäkin odotin vielä helppolukuisempaa kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin muistelen, että sinullekin kävi. Harmi. Tosi kova harmi. Ne pienet ja napakat kirjat olisivat tosi monelle lukijalle, vaikka taitoakin olisi jo ollut pitkään, todella antoisia pituutensa ja helppoutensa vuoksi. Voi tehkää niitä lisää, pliiis!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!