torstai 26. tammikuuta 2017

Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Toista kertaa Pottereita luettaessa voin vain uudestaan ihmetellä sitä neroutta, ettei J.K. Rowling ole sortunut kirjasarjoille tyypilliseen liialliseen toistoon ja turvallisuuteen mutta tekee sitä kuitenkin juuri sopivan koukuttavalla tavalla.


Potter -kirjathan käsittävät yleensä yhden lukuvuoden Tylypahkassa. Se alkaa kesäloman lopusta ja päättyy sen alkuun. Mutta vaikka miten ihanaa olisikin matkustaa Tylypahkaan kulkevassa junassa myös toisen kirjan alun mukana, niin ei: Rowling räjäyttää jo heti kättelyssä lukijansa aistit hereille ja matkustetaankin lentävällä autolla ja päjäytetään suoraan päin Tylypahkan puuta!


Harry Potter ja salaisuuksien kammiossa tapahtuu jo astetta jännempiä juttuja. Koulussa huhutaan olevan salaisuuksien kammion, jonka vain pelätty pahuuden perillinen voi aukaista. Lapsia ja jopa kummituksia jähmettyy jonkin kamalan hyökkäyksen johdosta, puhdasveristen ja jästisyntyisten välillä nousee uutta vihaa osin myös Harry Potteria vihaavan Draco Malfoyn ansiosta. Harry saa myös luettavakseen mystisen T.L. Valedron päiväkirjan ja useampi käyttäytyy jotenkin kummallisesti.... Tarinoita ja jännityksen aiheita on siis riittämiin. Ja voi voi kun me luimme kuin hullut puuroa (puuron lukeminen olisikin melko hullua).


Nämä Jim Kayn kuvittamat kirjat ovat niin mahtavia. Lapseni (kumpikin!) ovat ihan hupsahtaneita Potteriin, vaikka vain toinen jaksaa usein kuunnella (javinkua vielä lisää!) niin hurjia lukumaratoneja mitä tämän kirjan äärellä iltaisin vietimme. Ei siinä tarvinnut enää äidinkään omaa kirjaa lukea, kun pää oli ihan uppoutunut Potterin taianomaiseen ja kaikin puolin kiehtovaan maailmaan. Ja miten mahtavaa huumoria kirjassa onkaan (miten höperön ärsyttävän itsekeskeinen hahmo tämä professori Lockhart onkaan!!!) . Loistavaa tasapainottelua rohkean jännityksen rinnalla! Aivan uskomattoman lumoava kirjasarja ja Kayn monipuolinen, yksityiskohtainen ja jännittävä kuvitus vielä alleviivaa tätä ihanaa lukukokemustamme.


Se vaan, että kirjasarjan seuraavaa Potter ei ole vielä kuvitettu, tai sitä ei ole tullut ainakaan suomeksi. 

Joten jouduimme aloittamaan Azkabanin ankeuttavan tarinan ihan normiversiona.


"Harry Potter on niin mahdottoman kuuluisa," , Malfoy vinoili.
"Ei voi mennä kirjakauppaankaan ilman että joutuu etusivun uutiseksi."

- J.K. Rowling: Harry Potter ja salaisuuksien kammion (Tammi, 2016, suom. Jaana Kapari, oma kirjahylly)

6 kommenttia:

 1. On aivan ihana kirja ja mahtava kuvitus ♥ Tänä vuonna varmaan syksyllä ilmestynee Azkaban kuvitettuna jos tulee samaan tahtiin kuin aikaisemmat.
  Tiia

  VastaaPoista
 2. Ei ehdi enää millään :D. Nimim. Yli 200 sivua luettu!

  VastaaPoista
 3. Kerroit niin kivasti Pottereista että aloin miettiä pitäisikö taas yrittää lukea. Meillä on ne kaikki englanniksi koska mieheni on ne lukuhimoonsa hankkinut. Luin aikanaan ekaa kokeeksi mutta jätin kesken. Yhtä leffaa katsoin kai puolet. "Tylypahka" - hah hah, Hogwart :) Mainioita suomennoksia nimille, olen kuullut
  englantia opettaessa yksityisoppilaalta. Hän kuulemma luki niitä pojilleen kun pojat olivat lapsia ja piti huolen että äänsi Harry Potter englanniksi, ei suomeksi :) Pojatkin sanoivat sen englanniksi kun kirjoista puhuivat. Kuule, kyllä minun on nyt otettava Potteri kirjahyllystä käteen ja katsottava minkä vaikutuksen tekeee ! Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kyllä kiinnostaisi kuulla miten tässä kävi! Pääsikö Rita Potterien imuun?!
   Kiitos. Nämä kirjat on kyllä oikeasti tosi koukuttavia. Sopivasti kaikkea, eikä yhtään suvantoja. Toimii!
   :)

   Poista
 4. Tämä löytyi pukinkontista ja 9-vuotias poika luki ihan itse alusta loppuun. Taisi olla ensimmäinen hänen itsensä lukema yli 200-sivuinen kirja. Odotan jo seuraavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Vau!!! Todella hieno suoritus. Lapseni harmitteli kovasti ettei Azkaban ole kuvitettuna, niin hyvin nuo kuvat ilmeisesti toimivat...!
   Me siis ei enää odoteta :D vaan luetaan silmät sikkuralla!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!