maanantai 12. joulukuuta 2016

Sehän on pikkuapina!

Toiveretken ja Mur, eli karhun jälkeen luulisi, että blogipankkini olisi jo täysin tyhjänä mutta älkääpäs vielä! Tässä taas yksi supervinkki tältä vuodelta. Loppujen lopuksihan ainakin meillä eniten luetaan tarinoita, jotka on kirjoitettu lapsen mukaisesti, huumorilla ja- no, tarpeeksi lyhyesti. Sehän on pikkuapina! on kolmen pikkutarinan kokoelma täysin höperöstä apinasta.


Mirva Niinisen kirjoittama ja Hannamari Ruohosen kuvittama Sehän on pikkuapina! on loistava iltasatukirja jokaiselle lapsiperheelle. Sen tarinat ovat runsaasti kuvitettuja, ja kestävät näin useita tillotuskertoja, ja tarinat ovat melko arkisen mukavalla tavallaan juuri lapsille hirvittävän hauskoja. Nelivuotiaani oli kirjan selvää kohderyhmää ja olemmekin lukeneet Pikkuapinaa pitkin syksyä useita, useita kertoja. Kirja on vain lempeällä hauskuudellaan ja höpötyksellään varsin viihdyttävä varsinkin leikki-ikäisen silmin.


Hannamari Ruohosen ihastuttava, värikäs kuvitus on aina kuulunut suosikkeihini. Eläinten kaupunki -sarja on minusta kotimainen klassikko. Pikkuapinan kuvitus jatkaa Ruohosen omintakeista tyyliä eläväisten eläinten kuvauksessa, jossa asennot ovat mitä hauskempia ja peppureikä pilkottaa siellä täällä- saaden joka kerta lapset kikattamaan moisesta hurjasta kuvituksen rohkeudesta! Mahtavaa!Minulle Pikkuapinan arkisen mukavan oloiset hupsutarinat eivät osuneet aivan täydellisesti suuhuni mutta Ruohosen kuvituksen sekä elävän tekstinasettelun kautta saan kirjaa lukiessani aina mukavan temmon, jolloin sen hieman puutteellinen toistuvuus tulee siitä, että kirjaa luetaan useaan otteeseen-koska lapseni vaatii sitä ja minun on helppo sanoa tälle nopealukuiselle kirjalle: kyllä!


Siksipä siis suosittelen ehdottomasti valitsemaan Pikkuapinan omaan kirjahyllyyn, omistuskappaleeksi, mikäli etsitte niin sanottua luotettavaa lastenkirjaa, mihin ihastutaan, rakastutaan ja mitä rankutetaan luettavaksi ilta toisensa jälkeen. Pikkuapina on kotimainen laatukirja, joka ilahduttaa myös vanhempia hyväntuulisuudellaan ja iloisella elämän otteellaan. Pulmat ja mokat on tehty ratkaistaviksi, niinhän se oikeasti pitäisi ajatella!


"Pikkuapina huokaa monta kertaa,
kunnes se päättää
PISTÄÄ HÖSSELIKSI.
Tällä kertaa se tekee juuri niin kuin
sitä itseä huvittaa. Se..."

- Mirva Niininen ja Hannamari Ruohonen (Wsoy, 2016, esittelykpl): Sehän on pikkuapina!

4 kommenttia:

 1. Meilläkin oli Pikkuapina lainassa hiljattain. Luimme sitä jokusia kertoja, mutta aivan samanlaiseksi hitiksi se ei meillä noussut kuin teillä. Ruohosen kuvitus on kyllä ihan loistava ja sopii sähläävän apinan seikkailujen kuvaamiseen hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä kuopus innostui. 'Minä en tarinoista niin paljon mutta kuvista tykkään kyllä :)!

   Poista
 2. Kiitos ihanasta kirjoituksesta! Olen itsekin ihmeellisen tyytyväinen kuviin ja taittoon, ja kyllä tätä kirjaa kauan teinkin, pari vuotta, satoja luonnoksia. Ihanaa että tykkäät! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentistasi :)! On tosi mielenkiintoista lukea ja kuulla vaikka näin kommenttien kautta miten valtavan työn lastenkirjan kanssa teette. Sitä harvempi varmasti tulee ajatelleeksikaan! Kiitos!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!