keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Nexo Knights Ritarien kirja

Okei, jos vielä jollekin legointoilijalle on joululahja ostamatta niin tässä tulee supervinkki. Kun viime keväänä bongasimme tämän kirjan WSOY:n katalogista, se oli menoa. Kirjan ilmestymistä on odotettu aika ajoin siitä lähtien ja kun kirjaa ei alkanut kuulua koulujen syyslomallakaan niin jo oli päässä pitelemistä. Kyllä se vielä ilmestyy...No nyt tuo odotettu Nexo Knights Ritarien kirja on ollut saatavilla jo noin kuukauden verran ja onhan tuota luettu. Itsenäisesti. Minä irtisanoudun näiden lukemisesta nykyään oikein hyvällä omalla tunnolla, koska lapseni osaa lukea itse ja itsenäistä lukua on hyvä harjoitella. Samalla tavoin olen tehnyt myös niiden törkykalliiden lehtiostojen kanssa: ostan jos kaikki sarjakuvat ja tekstit luetaan läpi ja itse. Diili on toiminut. Iltaisin olen saattanut hymistellä, kun lapseni nappaa Nexon sänkyynsä ja alkaa lukemaan mielenkiintoisia kohtia. Jokunen hiirenkorvakin on näköjään kirjaan ilmestynyt, lukumerkiksi. Tsihih! Ja mikäpä parasta kiitosta itsenäisen lukemiseen pehmeästi kannustamisessa onkaan kuin se, että lapsen opettaja kertoi lukunopeuden ja ymmärryksen olevan lapsella kivasti kehittynyt. Kyllä oli äiti polleana (varsinkin sisäisesti).Että tilanne on se, etten ole tätä kirjaa lukenut vaan hieman selaillut. Kirja näyttää peruslegokirjoilta (jossa on hauska pikselimäinen kulmaleikkaus), eli viihteellisen tietokirjamaiselta opukselta, jossa kerrotaan hahmoista ja Nexo -leikkimaailman tarinasta. Nämä nykyajan lelutkinhan on niin moninaisia, etten pysy mukana mutta Nexo Knightseissa olen älynnyt olevan mukana jotain skannausvoimajuttuja, joita saa noista tyyppien kilvistä. Lapset ovat padin kautta sitten skannanneet noita kilpiä (kirjasta saa uuden skannattavan voiman), joka yhdistyy sitten Nexo Knights -peliin. Miten, sitä tiedä en. Ja toki kirjan mukana tuli myös yksi figuuri, eli Merlok -hahmo. Kirjan kansi on taas ärsyttävällä pahvilaatikolla varustettu, että se näyttää paljon paksummalta mitä sisältö onkaan ja vie kirjahyllystä ihan turhaan liikaa tilaa. Vastustan tätä tyyliä täysin. Nih.


Kirja-arvio onkin siis tällä kertaa lapseni haastattelun kautta, olkaat hyvät:

Milä tavalla kirja on ollut hyvä? "Kun siitä saa paljon tietoa ja hyvän nexon."
Mitä huonoa kirjassa on ollut? "Vääriä nimiä, esimerkiksi Kirjan pitäjä on oikeasti kirjan kantaja" (ilmeisesti tv-sarjan ja kirjan suomentajat ovat erit, terveisiä kirjan suomentaja Tommi Järviselle).
Mikä kirjassa on mukavinta lukea? "Nexo-voimat ja pahislinnakkeet." 
Onko kuvat hyviä? "On."
Onko tekstit hyviä ja kiinnostavia? "Nooo. Kiinnostavia."
Mitä olet lukenut kirjasta? "No ainakin nimiä." (toivottavasti muutakin!)

Että silleen. Veikkaan, että napakymppiostos Nexo Knights -faneille!


"Kukaan ei tiedä, että Ava on jossain määrin romantikko.
Hän pitää salaista päiväkirjaa ja uskoo sille sisimmät mietteensä."

- Julia March: Nexo Knights, Ritarien kirja (2016)

4 kommenttia:

 1. Meillä ekaluokkalainen lukee itsenäisesti vain Aku Ankkaa. Päivisin Lataamosta ja iltaisin paperiversioita. Toki siihenkin kannustan, mutta olisi kiva, jos jossain vaiheessa maistuisi ihan oikeat kirjatkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohdassa "ihan oikeat kirjat" saattaa olla tulkintaeroja :D. Minä taas toivoisin, että lapseni hurahtaisivat satuihin tai pitkiin tarinoihin Mutta sitä odotellessa nämä kuvitetut tietokirjamaiset opuksetkin ovat oikein hyvä vaihtoehto. Itse asiassa luulen, että lapseni tulee isompanakin lukemaan lähinnä tietokirjoja mutta mutta, kunhan jotakin! Se tärkeintä!! Aku Ankka lienee suomalaisten lukutaidon kantatekijöitä, joten iloitse, että lapsesi lukee sitä, monessa perheessä tuo aika menee pelaamiseen ja lukemisen jalous tuntuu hävivän. Luetaan me sitten ääneen tarinoita, jotta sekin lumo säilyy koululaisillamme :)!

   Poista
 2. Totta, kunhan jotakin :) Itse asiassa joulupukki toi meille Minecraft-tietokirjan, ja sitäkin on luettu itsenäisesti.

  Ja tosiaan, jatkan kyllä ääneen lukemista, nautin siitä niin paljon itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Minecraft -kirja on kanssa hyvä keksintö. Samoin nyt tulleet Pokemon -kirjat, nämä löytää kirjojen äärelle ihan uutta sakkia! Loistavaa! Ääneen lukemiseenkin voi näköjään jäädä koukkuun, vaikka aluksi sekin taito oli harjoiteltava :)! Hyvää uutta lukuvuotta!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!