maanantai 10. lokakuuta 2016

Ritari joka ei halunnut taistella

Lastenkirjat, jotka kertovat kirjoista ja lukemisesta ovat melkein kuin oma kategoriansa. Kirjoja kirjoista löytyy monenlaisia ja meidän hyllystä löytyy ainakin Morris Lessmore, jonka luimme aika vasta viimeksi, ja onkin ehdottomasti erilainen ja tutustumisen arvoinen kirja. Toinen helpompi kirjoista kertova on Kirjasto-Kaisa -kirja, joka on taas aurinkoisen iloinen kirja lukemisen rakkaudesta.


Ritari joka ei tahtonut taistella on Helen Dohertyn (kirj.) ja Thomas Dohertyn (kuv.) kuvakirja ritarista, joka rakastaa lukemista, eikä tunne paloa turhiin taistoihin. Mutta vanhemmat eivät anna hänen olla pehmo, vaan patistavat hänet seikkailuun. Niinpä ritari kohtaa monta lastenkirjoista tuttua vastustajaa: aarnikotkan, peikon ja lohikäärmeen. Ja kaikki hän taltuttaa hyvän tarinan, kirjan avulla.Tarina on lorumuodossa, mikä on lapsistani usein mielekästä: "Siinä oli riimi!" (suom. Terhi Leskinen, 2016, Kustannus-Mäkelä, saatu kustantajalta). Kuvat ovat melko täysiä ja kauniin värisiä. Kirjan kokonaisuus on tavanomaisuudessaan mukava ja se on oikein hyvä iltasatukirja.


Tänä syksynä olen kiinnittänyt huomiota, että Kustannus-Mäkelän kirjoissa on kimallusta. Myös tämän kirjan kannessa on nimi ja osa lohikäärmeestä kultaisella. Tämä on mahtava ratkaisu. Kimallus kannessa herättää ihan eri tavalla huomion ja ihastuttaa kauneudellaan.


"Nyt lähenee taajama synkkä,
ja Rikun sydän villisti hakkaa.
Ja kun perille hän saapuu,
kadut täynnä on 
lohikäärmeen kakkaa."

- Helen Doherty & Thomas Doherty: Ritari joka ei halunnut taistella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!