sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Päiväkoti Heippakamu

Veera Salmi on laajentanut kuvakirjoihin ja sepäs onkin iloinen uutinen. Päiväkoti Heippakamu (Otava, 2016) on saanut Elina Warstan ihanan hempeän ja humoristisen kuvituksen ja kokonaisuus on oikein hyvä!


Rebekalla on heti aamusta hieman paha mieli, se on kuin musta pilvi hänen päänsä yläpuolella: mummo tulee hakemaan ja hän ei haluaisi, että mummo hakee! No miten Rebekka saa mieltään paremmaksi? Siinä hoitohenkilökunnalla on ratkaiseva tehtävä: asiasta huomataan, siitä jutellaan ja ruvetaan tekemään mukavia juttuja. Ja kun mummo sitten tulee hakemaan, on tapaaminen jo ilon asia. Muutenkin päiväkotipäivä kuvataan mukavasti koko päivän Rapujuhlat/mummo -leikkinä, jonka aikuiset sulavan luovasti luovat.


Veera Salmi käyttää tässäkin kirjassa upeasti lapsen ääntä tarinan kerronnassa. Se on osin toteavaa ja poukkoilevaa, ja varsinkin hassuttelevaa. Juustoon nakerretaan reikä ja kukkuu. Pienet arkiset asiat saattaa olla lapselle hyvin tärkeitä juttuja, ja sen Veera Salmi niin kauniisti osaa näyttää.


Kirja on mielestäni ehkä hieman liian pitkä mutta siltikin ehdottomasti kotimaisen lastekirjasyksyn parhaimmistoa, joka kannattaa huomioida. Kirja paranee joka lukukerralla ja esimerkiksi tuittuilevatkin puhekuplat sivuilla on lapsistani varsin hauskoja. Salmen reippaasti hashashassutteleva kielenkäyttö toimii loistavasti.


Toivottavasti Veera Salmi jatkaa kuvakirjojen kanssa, sillä siihenkin hänellä on huomattavaa potentiaalia. Myös Warstan kynänjälkeä oli ihana katsella ja se erottuu edukseen. Ainakin kirjan nimi antaa viitetta kirjasarjan alkuun...


"Ulla sanoi: - Koska tänään on rapumummon juhlat, emme menekään päiväunille. Me otamme mummotirsat!"

- Veera Salmi ja Elina Warsta: Päväkoti Heippakamu, Rebekan rapupäivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi rohkeasti :)!